tag:blogger.com,1999:blog-7587583278464674156.post3176344053361852896..comments2024-01-08T10:17:45.868+00:00Comments on Finlandssvensk i London: Mat i kvadratÅsahttp://www.blogger.com/profile/16896316902849816084noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-7587583278464674156.post-52516758812106883452014-05-18T21:41:52.878+01:002014-05-18T21:41:52.878+01:00Jo, jag tror att det är speciellt vetet, och sockr...Jo, jag tror att det är speciellt vetet, och sockret förstås, som gör de flesta av oss sjuka och tjocka. Det vete som vi äter nu har ju knappt något gemensamt med det våra förfäder åt för 100 år sedan. I de länder där man är feta och sjuka så spelar brödet huvudrollen och pålägget birollen eftersom pålägg som smör och kött, enligt många ännu oupplysta, är djävulens avföda ... trots att 30 år av fettskräck och lågkalorimat har gjort oss sjukare än någonsin. Alla borde testa att ta bort vissa livsmedel en vecka eller två, spannmål först, och känna efter hur de mår. Jag tror inte att en enda skulle må sämre av det, jag kände skillnaden redan dagen efter jag slutade äta spannmål. Gud så lugn magen blev och tänk så enkelt det var att må bra. Åsahttps://www.blogger.com/profile/16896316902849816084noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7587583278464674156.post-84978871646818686672014-05-18T18:27:34.044+01:002014-05-18T18:27:34.044+01:00min mage mår också bättre nuförtiden när den endas...min mage mår också bättre nuförtiden när den endast erbjuds 100% rågbröd utan jäst, det är jästen och vetet förstås som blåst upp min mage i alla tider. Vi förundrades nu när vi var i Stockholm och man ser hur sydlänningarna äter sin frukost, de gör ju inga smörgåsar som oss utan tar av det kallskurna på tallriken och kanske en liten brödbit som de äter med resten av maten. Dessutom äter de ingen jogurt heller, och det tror jag gör oss i obalans, det är ovanligt att vi tål laktosen och ännu vanligare att vi är känsliga för mjölkproteinet, som jag blev testat för. Men inte kan jag hålla mig från att äta lite naturell jogurt ibland, men ost har jag lyckats få bort samt andra mjölkprodukter. Men alla är vi olika, förstås, det som passar mig kanske inte passar min granne...marianoreply@blogger.com