6 december 2022

105 år och helg på landet

Glad självständighetsdag på er finländska läsare! Även här i London lyser de blåvita självständighetsljusen!
Här kommer bilder från förra helgens trevliga besök på landet hos Sussie. Hon har 14 labradorer, 3 corgier och två schnauserhundar så det är full fart😃. Hennes corgier är förresten riktiga filmstjärnor; de är nämligen med i TV-serien The Crown.😃

Dom är så söta.
Angela, Anna-Kaarin och jag anlände på fredag kväll och Sussie hämtade oss vid tågstationen. Vi stannade hemma på kvällen och tog det bara lugnt; pratade, åt och drack vin.😋

På lördag åt vi sen frukost och tog en promenad runt Sussies ägor innan det var dags att göra oss i ordning för lunch i klubbhuset på skjutfältet, Holland & Holland. Maten var väldigt god och vi bestämde där och då att nästa gång vi hälsar på henne ska vi prova lerduveskytte. När prins Philip levde brukade han då och då komma dit med helikopter för lite övningsskytte.
Vi började lunchen med ett mycket gott Mulled Wine som faktiskt smakade glöggkryddor och inget surt blask.
Maten här var fantastisk från början till slut. Som "förtugg" fick vi varmt surdegsbröd och ett svart knäckebröd som doppades i en slags dipp. Jag minns varken vad knäckebrödet eller dippen innehöll men goda var de😋
Till förrätt valde jag dovhjortstartar med rökt majonnäs, äggola och krispig schalottenlök. Jag gillar att beställa ovanliga kötträtter när det finns på menyn.
Till huvudrätt valde jag gris på tre sätt som smälte i munnen. Som tillbehör beställde jag också ugnsrostad brysselkål med mandel. Äääälskar brysselkål.
Den här helgen slog jag på stort och åt efterrätt både på lördag och söndag, något jag nästan aldrig gör. Den här var en rispuddingsufflé med fruktkräm i botten samt ingefärsglass. Hela rätten smakade jul. Det var en så god middag och alla satt och oooade och mmmade när de åt😊
Efter lunchen åkte vi till Windsor som ligger ganska nära där Sussie bor i Ruislip för att kolla i affärer. Windsor med slottet i bakgrunden. Jag hittade inget men det var kul att gå runt.
När vi kom hem var vi ganska sega så vi satte oss och kolla på en förkortad version av filmen "Fanny och Alexander" vid öppen eld och njöt av smält camembert och ett par glas vin. Det var skönt att bara ta det lugnt och umgås.

På söndag hade Sussie bokat lunch på en pub i närheten, men innan vi åkte dit hann vi med lite julpyssel. Sussie hade skaffat allt som behövdes för att göra våra egna julkransar. Jag har aldrig gjort egen krans till dörren tidigare och det var riktigt kul att låta kreativiteten flöda.
Söndagslunchen intogs på en pub som heter The Old Orchard och som låg vackert vid en liten sjö. Just den här dagen var det grått som i en säck, men jag kan tänka mig att det är vackert när himlen är blå och solen skiner.
Jag beställde en julig rätt med kalkon som var riktig god. Jag försöker äta brittisk "julmat" åtminstone en gång runt jul. 
Jag fortsatte mitt helgfrossande och beställde en liten chokladkaka med tjock chokladsås och vaniljglass som serverades med en kopp kaffe till efterrätt. Vi konstaterade att det är en bra ide att också servera små efterrättsportioner för ofta vill man bara ha ett par skedar.

När vi ätit klart och betalat skjutsade Sussie oss till tågstationen och vi åkte hem var och en till sitt. Vi var alla överens om att vi definitivt måste ta en tjejhelg ... eller kanske snarare kvinnohelg😊 ... igen för det var så trevligt.
När jag kom hem hängde jag genast upp mitt alster på dörren till vår lägenhet. Inte illa om jag får säga det själv😏

3 kommentarer:

  1. Det där är the old orchard

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, då ska jag uppdatera bloggen:-). Bra ställen ska lyftas fram!

      Radera
    2. Fint ställe på sommarn!

      Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...