6 augusti 2017

Beer yoga i östra London

God söndag på er alla. Jag har precis ätit lunch beståendes av stekta köttbullar och kokta grönsaker med smör och majonnäs. Enkelt men gott, nu borde jag nog hålla mig mätt resten av eftermiddagen och kvällen. Protein och fett håller kroppen nöjd och stark och hjärnan skärpt.

Jag började iallafall dagen med en timmes Body Pump-pass följt av storstädning av lägenheten. Det finns inte mycket som slår känslan när man har en ren lägenhet!

Här kommer lite bilder från gårdagens "ölyoga", eller "beer yoga" som det heter på engelska. Det här påhittet kommer ursprungligen från Tyskland och nu har det hittat hit. Yogan är "på riktig" men man har infört rörelser med ölflaska/burk där man tar en klunk då och då. Klassen var fullbokad och det var både kvinnliga och manliga deltagare. Klassen hölls i en ganska sunkig källare på en bar men när de fått igång luftkonditioneringen försvann lukten av gammal öl och man glömde man bort var man befann sig efter ett tag:-). Jag hade varit på två gympass redan på morgonen så yogan fick fungera som en entimmes strecht för mig.
Cecilia och Carina förbereder sig med några "moves":-).
Ölburken är redo.
De som hade riktigt bra balans kunde balansera ölburken på huvudet utan att hålla i den.
Den här rörelsen var svår nog utan att man också skulle ta en drink samtidigt:-)
Stretch och sedan en klunk öl.
Efter vårt träningspass gick vi till en mysig pub i närheten för ännu en öl, eller i mitt fall en svalkande Aperol Spritz, bästa sommardrinken. Själva puben var ganska liten men ölträdgården desto större och fullproppad av soltörstande människor. Riktigt mysigt.
Efter drinken gick vi och åt middag till en av mina favoritrestauranger, Strut and Cluck i Shoreditch. De hade förkortat menyn lite (för mycket i min smak) men allt jag åt var lika gott som tidigare. Till förrätt valde jag salladskoppar fyllda av kalkonkött. Muuums.
Huvudrätten blev lammkofta på en bädd av aubergin- och mintlabneh (labneh är en typ av getyoghurt). Naturligtvis beställde jag också en bit rostad blommkål med creme fraiche och andra godsaker. Ett måste varje gång jag är där.
Maten här är alltid jättegod och rätterna fantastiskt vackra. Själva restaurangen är också ljus och mysig.

Snart är det dags att pallra sig iväg igen. Ikväll står en dansshow med spansk tango på agendan, i östra London naturligtvis. Istället för att ta de vanliga 3 tågen för att ta mig till stadsdelen Angel tänkte jag försöka en ny rutt med buss till Tooting Broadway och sedan tunnelbana direkt till Angel.  Jag avskyr tågbyten för plattformarna ligger inte precis bredvid varandra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...