Köttfärsfylld spagettipumpa
4 portioner
Ingredienser
1 Spagettipuma tillredd
500 g nötfärs
1 gul lök
2 pressade vitlöksklyftor
salt, peppar
400 g krossade tomater
1/2 dl rött vin
2 msk tomatpuré
1 dl grädde
1 msk tomatpuré
2 msk konc. oxfond
lite kinesisk soja eller tamarisoja
2 tsk basilika
2 tsk oregano
Mozzarella till gratinering
Gör så här
Tillred pumporna enligt anvisning. Låt svalna och riv upp köttet till trådar. Salta och peppra lite.
Lägg på ugnsfast plåt.
Skala och finhacka löken. Riv vitlöken.
Fräs lök och vitlök i smör i en stekpanna. Lägg i köttfärsen och stek den, hacka med stekspade så den finfördelas. Tillsätt fond, vin, tomatkross och kryddor. Smaka av. Låt koka ca 15 min. Tillsätt grädde och koka ytterligare 5 min.
Fyll pumporna med köttfärssåsen och fördela riven mozzarella över.
Gratinera i 250 g i ca 8-10 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar