6 februari 2023

Enastående ljus- och ljudshow och rundvandring i London

Så är den mysiga helgen över, men också arbetsveckans tråkigaste dag. Steve kom hem från sina föräldrar sent på eftermiddagen i går. Hans besök hade väl varit sisådär på grund av hans föräldrars nya hund som inte tyckte om att Steve "inkräktade" på hennes domäner. Hon var hur normal och snäll som helst när dom var ute, men genast dom kom hem blev hon som en omvänd hund och till slut fick de stänga in henne i ett rum. 

Hans föräldrar har mycket stor hundvana, främst med schäfrar som de oftast hämtat från hundhem. Den här kom också från hundhem och var någon typ av blandning, men det kommer nog att kräva mycket arbete innan de får pli på henne. Jag var ganska förvånad när Steve berättade att de skaffat en ny stor hund sedan den andra dog för mindre än ett år sedan. De är båda över 75 och inte så pigga längre, så man tycker att de åtminstone kunnat skaffa en liten hund som de lätt kunde ta under armen om hen blev för besvärlig😏

I går började dagen med två gympass och när jag duschat och fixat till mig åkte jag in till stan för att träffa min kompis Mia några timmar. Vi började med sen lunch på en tämligen ny spansk restaurang i Soho, Bar Kroketa. De specialiserar sig främst på "croquetas" med olika fyllningar, men har också andra tapas. Vi höll oss dock till kroketterna den här gången. 

Åh vad dom var goda! Fyllningarna var bland annat skaldjur, skinka, piquillo-paprika och ost, och svart bläckfiskbläck.
Efter lunchen beslöt vi oss för att sträcka på benen och promenerade runt i staden i över två timmar, bland annat till Little Venice och Paddington. Det finns så mycket att se i London, speciellt när man svänger in på okända sidogator. 
Jag var ganska mör i benen när jag kom hem; först 2 timmar på gym följt av ytterligare två timmars promenad😊.

Lördagen började som de flesta lördagarna med två pass på gymmet. Busen var "snäll" och väckte mig, förutom ett par gånger under natten, redan 7.30 så att jag inte skulle missa mitt första pass kl 8.15😏

Efter gymmet tog jag det mest lugnt innan jag vid sjutiden tog bussen till Trafalgar Square och kyrkan St Martin in the Fields. Det var sista chansen att se deras ljud- och ljusshow som projicerades både utanpå och inne i kyrkan. För att undvika att alla kom samtidigt så måste man boka en tidpunkt när man ville se showen och så skickades man runt i mindre grupper. Showen hette "Space, the universe and everything" (Rymden, universum och allting)
Showen var helt fantastisk och jag är så glad att jag såg reklamen om den på min Instagram. Mina Facebook- och Instagram-konton verkar äntligen ha lärt sig vad som intresserar mig och skickar mängder av reklam om intressanta evenemang.
Nere i kryptan på kyrkan.
Solen
Stjärnor
Jag😉
Rundvandringen avslutades med att gruppen fick sätta sig i kyrkbänkarna och njuta av en färgsprakande uppvisning i själva kyrksalen. Så makalöst vackert och avslappnande.
Det här är något som kyrkorna i Finland också kunde ta efter. Det finns hur mycket kala vita väggar som helst i lutheranska kyrkor som skulle vara perfekta för ljusshower, samt att pengarna från biljettförsäljningen kunde användas för att hålla kyrkorna i skick.😏 Något som däremot inte skulle fungera i de präktiga finländska församlingarna är att sätta upp en bar utanför kyrkan där man kunde köpa (och ta med sig in) kaffe, öl, vin och drinkar som dom gjorde här😀. Så öppetsinnade är man inte i Finland.

2 kommentarer:

  1. Vilken upplevelse det verkar ha varit! Verkligen nåt annorlunda.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja verkligen, jag skulle ha kunnat stanna där ett par timmar och bara njuta av upplevelsen.

      Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...