9 december 2023

Besök till julmarknaden i Bath

Trevlig lördag på er! Jag sov som en kratta i natt, men lyckades ändå släpa mig till dansklassen kl. 8.15 följt av en timmes Body Pump lite senare. Jag åker till Finland nästa fredag och stannar över julen hos mina föräldrar som vanligt, så det var sista dansklassen för det här året.

I går hade jag tagit ledigt för att ta tåget till vackra Bath och den årliga julmarknaden där. Det var dock på håret att det inte skulle ha blivit något, eftersom det första jag fick höra när jag kom till Paddington Station var att en strömkabel fallit på tåglinjen. Massor av av tåg var inställda, men av någon orsak gick fortfarande tågen till Bath, nästan en timme försenade dock.
När jag kom fram sken solen och jag började vandra runt bland de över 200 stånden. Eftersom jag var där redan kl. 12 så var det inte allför packat med folk. Det gick med andra orda att komma fram och se vad de sålde.
Juldekorationer av glas.
När jag vandrade runt passerade jag plötsligt ett galleri med konstutställning av sångaren Bob Dylan. Det såg intressant ut så jag gick in. Jag visste inte att han målade också, men där fanns hur många tavlor som helst av honom. 
Det fanns också andra konstnärer representerade, till och med tre tavlor av skådespelaren Johnny Depp!

De här var riktigt söta av en konstnär som hette Peter Smith😍 Jag som tycker om Margarita borde köpa den till vänster
Efter galleriet gick jag runt lite till tills det började regna, och jag tog skydd på en fransk restaurang vid Bath Abbey, den stora kyrkan mitt i stan.
Restaurangen hade värmare på utsidan, så jag satte mig ner under taket och beställde ett par förrätter och ett glas vin. Jag gillar att titta på folk och den här platsen var perfekt. 😊
När jag ätit klart gick jag ett sista varv innan det var dags att gå till tågstationen.
Här kunde man köpa den engelska juldesserten, Christmas Pudding, på svenska julpudding. Puddingen dränks ofta med konjak, men här kunde man få massor av andra smaker, allt ifrån gin till cointreau. 
Här sålde man torkade frukter och julkryddor.
Jag köpte med mig några engelska ostar och chokladvin, dvs. rödvin som smaksatts med kakao. Jag tänkte att den skulle vara perfekt till ostbrickorna vi alltid äter på jul. 
Naturligtvis var även tåget tillbaka till London försenat😒. Tåget avgick i tid från Bath, men några stationer senare måste det vänta i nästan en halvtimme på personal som skulle stiga på, men som också var sena😕. Man har dock möjlighet ett ansöka om kompensation för förseningar som är längre än 15 minuter, så det gjorde jag i dag. Få se hur mycket jag får.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...