14 januari 2017

Snö och god gryta

Hej alla, hoppas att lördagen har börjat bra. Jag landade just i soffan efter dagens andra träningspass, Body Attack, det om något sätter igång svettproduktionen. Nu kan jag slappa några timmar innan det är dags att gå på Steves bowls-klubbs säsongavslutning. Jag tänker ta det ganska lugnt dock för jag vill gå på Body Pump kl. 10 på söndag och sedan blir det Afternoon Tea följt av hip hop-dansuppvisning. En kompis var och såg den ifjol och hon sa att den var fantastiskt bra.

Igår låtsades det snöa lite här i västra London (det snöade mer i östra London dagen före) men det blev mest snöblandat regn som försvann genast det föll på marken.
Igår gjorde jag en grymt god gryta med kycklinglårfiléer som ni måste prova.
Mustig kycklinggryta
4 pers.

Ca 500 g kycklinglårfiléer
150 g bacon
10 små schalottenlökar
ca 20 champinjoner
Smör till bryning
Salt och peppar
1/2 dl tomatpuré
3 vitlöksklyftor
1 msk timjan
5 lagerblad
2 dl rödvin
3 dl kycklingbuljong

Färsk persilja

Gör så här
1. Skär kycklingen och baconet i bitar. Skala lökarna. Ansa och halvera svampen.
2. Bryn kycklingen, salta och peppra. Tillsätt tomatpuré, vitlök, timjan och lagerblad, bryn några minuter till. Lägg sedan över i en gryta/kastrull och häll på vin och buljong. Låt sjuda under lock i ca 30 minuter.
3. Stek under tiden bacon, lök och svamp. Lägg det i grytan/kastrullen och låt koka i ytterligare 10 minuter.
4. Servera med mycket hackad persilja och blomkålsris eller blomkålsmos.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...