23 juni 2018

Drama och pistagepesto

Trevlig midsommardag på er, hoppas det inte blev för många snapsar igår?😃. Engelsmän firar ju inte midsommar så ingen ledig fredag. Vi nordbor brukar dock fira på lördag och i eftermiddag ska Steve, Cecilia, Björn och jag ha picknick i Wandsworth Park. Det är så mysigt där då man har utsikt över Themsen. Det firas dock svensk midsommar både här och där över hela England där det finns tillräckligt många svenskar, varav den största i Hyde Park. Jag har varit där ett par år och det är ok men inget måste och jag har väl inget större intresse av att se svenska 20- och 30-åringar som ragglar omkring efter för många snapsar, dessutom får man gå runt halva jordklotet för att komma till närmsta toalett. I Wandsworth Park finns det toalett 5 min bort.

Igår spelade Steve match igen, på samma plats som dagen före. Vi tog tåget till Richmond och gick till bowls-klubben. På vägen dit råkade vi dock ut för ett mindre drama. När vi promenerat ett tag stoppades vi av en äldre dam som frågade om vägen. Hon hade en ritad karta och adress och Steve började kolla upp adressen på kartan i telefonen. Damen tog ett steg till sidan för att inte vara i vägen och snubblade plötsligt på en liten upphöjning som varken hon eller vi sett och föll handlöst ner i ett "dike" vid ett kontorsfönster som låg lägre ner än gatan. Fallet var ca 1 meter. Steve och jag hann inte göra någonting och såg som i slow motion hur hon föll. Först låg hon ganska tyst och vi trodde att hon slagit i huvudet för hon landade oroväckande nära en cementkarm nära fönstret. Vi hoppade genast ner till henne. Efter ett tag började hon oja sig och det tog vi som ett bra tecken och det såg ut som om hon "bara" slagit i axeln och inte brutit något. Vi hjälpte henne först i sittande ställning där hon satt en bra stund för att hämta sig och känna efter. Under tiden kom det två andra män som frågade om vi behövde hjälp (engelsmän är verkligen hjälpsamma). Den ena av killarna berättade att det fanns en läkarmottagning runt hörnet och gick dit för att fråga om det fanns någon läkare som kunde komma och undersöka henne på plats. Efter en stund kom han tillbaka och sade att de inte "hade rätt" att undersöka henne på plats, de kunde inte ringa efter ambulans heller på grund av någon slags byråkrati. Under tiden hade vi baxat upp henne ur "gropen" och en kille från en affär bredvid kom ut med en stol som hon kunde sitta på och vatten. Damen sade att hon inte behövde någon ambulans men bad att få en taxi och killen i affären gick in för att ringa. Hon tackade oss 100 gånger och sade att vi nu kunde lämna henne och när vi kollat en sista gång att hon var ok, och bett om den andra mannen kunde stanna tills taxin kom så rusade vi iväg till bowls-klubben.

Jag vet inte om händelsen skakade om Steve på något sätt men han förlorade matchen med 1 (!!) poäng, och motsåndaren var inte ens jättebra. Så, det blir ingen stor buckla i år.
Jag satt iallafall och njöt av ett glas vin, solsken och en ljudbok i öronen så länge Steve spelade så det gick ingen nöd på mig:-)
Igår testade jag ett recept på pistagepesto som blev jättegod (recept under bilderna). Pistagenötter (och cashewnötter) är en av de nötter som innehåller som mest socker, så man ska vara lite försiktig med intaget om man äter lågkolhydratkost, men man behöver ju inte äta hela satsen på en gång😁.
Jag stekte bacon som jag blandade med lågkolhydratpasta och peston. Mums. Den passar också jättebra till annat kött eller fisk.

Pistagepesto med mynta 

Ingredienser
100 gram pistagenötter (osaltade)
6 msk eller mer olivolja
1/2 kruka mynta
saften av en halv citron
50 gram vällagrad parmesanost
salt

Gör så här
Mixa alla ingredienserna till peston i en mixer/liten matberedare. Smaka av med salt och spä eventuellt med lite mer olja för att få lagom konstisens. Servera till färsbiffar/grillad kyckling, lågkolhydratpasta och en fräsch sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...