28 juni 2018

Thailändsk pubmat, fotboll och sommar

Om jag skulle uppdatera bloggen igen då medan VM-matchen mellan England och Belgien pågår i bakgrunden. Varken Steve eller jag bryr oss det minsta om fotboll men det finns absolut inget på engelsk TV förutom filmer som redan visats 25 gånger och patetiska realitetsserier och vill man ha lite ljud i bakgrunden så är VM-matcherna det enda alternativet😒.

Steve är iväg för att träffa några kompisar i Twickenham och samtidigt kolla på fotbollsmatchen. Han hade dock inte minsta lust att sitta och se matchen, men det var några veckor sedan han senast träffade dem så han pallrade iväg.

I tisdags ville jag ut och äta på restaurang och efter lite övertalande från mig och sura miner från Steve så gick han med på det, men föreslog att vi skulle testa en av de lokala pubarna som serverar thailändsk mat, gjord av thailändare och serverad av thailändare. Den här puben har funnits i Wandsworth i åratal men vi har alltid bara gått förbi den på väg till eller från Putney eller Wandsworth Park. Jag tror jag åt en Sunday roast där för 10 år sedan.

Det visade sig att puben, som heter Hop Pole och som egentligen är irländsk, var jättemysig och maten bra. De hade till och med en separat "reataurangavdelning"
Jag beställde Tom Kha Gai, dvs. soppa med kyckling, kokosmjölk, lime blad, persilja, svamp, chili och lite till till förrätt ...
Och sedan en stir fry med nötkött och grönsaker till huvudrätt. Jag beställde också en het grönsaksstirfry till sidorätt (eftersom jag inte äter ris) och den visade sig bland annat innehålla världens mest stinkande frukt Durian. När jag bodde i Thailand i 6 månader i min glada ungdom så köpte jag en gång en Durianfrukt men usch, den gick inte ner alls😬. Nu åt jag de andra grönsakerna men sköt durianbitarna till sidan och försökte få Steve att äta dem istället😏. Han låtsades säga att de var helt ok men åt bara en bit😃. Det blir absolut fler besök hit, maten var billig och så har de både live musik och pub quiz.
Sommarvärmen fortsätter och jag njuter, men om vi inte hade fläkt så skulle det nog ha varit hopplöst att få någon sömn.
Busen är mindre nöjd och ligger mest som ett torkat skinn på golvet i sängkammaren eller i närheten av fläkten. Det kan inte vara kul att vara täckt av päls och inte kunna kyla sig genom att hänga ut tungan som hundar. Vi har dock två vattenskålar och ser till att han alltid har svalt vatten att dricka.
Imorgon ska jag träffa Mia på middag inne i stan. Vi har bokat bord på den exotiska restaurangen Archipelago som vi båda gillar. Senast beställde vi både sallad och efterrätt med fritterade mjölmaskar som smakade som puffat ris. Jättegott tyckte vi båda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...