26 september 2020

Där Japan möter Norden

God kväll i stugorna hoppas ni har det varmt och skönt! Här är det ganska kyligt nu och jag satte precis på elementet för första gången efter sommaren. 

Dagen har varit lugn. Steg upp i ottan som vanligt för min dansklass kl. 8 och sedan drog jag en 50 minuters överkroppsträning hemma med vikter på eftermiddagen. Steve är ute med några kompisar. En av hans gamla kompisar, som bott i Nya Zeeland i 10 år nu, är på besök hemma i London i ett par veckor och de har inte setts sedan han flyttade dit.

I torsdags besökte Angela och jag nyöppnade Pan-Technicon i stadsdelen Belgravia. Det fanns en butiksdel med nordisk och japanska produkter på första våningen, en nordisk restaurang på andra våningen (Eldr) med finländsk huvudkock och en takterass samt mindre restaurang på översta våningen. Fler barer och restauranger kommer att öppnas i oktober. Vi hade hoppats kunna äta på Eldr men den var tyvärr fullbokad. Vi fortsatte då till takterassen där vi lyckades få ett bord på insidan och beställde både var sin förrätt och ett par drinkar.

Takvåningen med sin avskalade nordiska design.
Drinkarna var inte precis jättebilliga men vi beställde ändå var sin. Jag valde Berry & Walnut, då akvavit som "tvättats" med beef shot rib lät lite spännande.😊
Angela valde Rye & rhubarb med smak av lakrits, också mycket god.
Jag beställde steak tartar, dvs råbiff, till förrätt som smälte i munnen😋. Jag måste försöka göra den själv någon gång snart, borde vara ganska lätt som en plätt bara man väljer en bra köttbit.
Vi beställde också var sitt glas svenskt bubbel gjort på björksav. Det smakade otroligt fräscht och som riktigt bubbel. Det enda som var annorlunda var en svag eftersmak av jäst som inte alls var obehaglig. Det här bubblet dricker jag gärna igen.
Efter förrätt och drinkar började vi gå tillbaka till Victoria varifrån vi skulle ta tåget hemåt, men stannade till på en pub på vägen för vi var fortfarande hungriga. Puben hette The Thomas Cubitt och var ny för mig. Deras meny var intressant med många rätter för mig (lågkolhydrat). De hade till och med en rätt med kanin på två sätt så då var valet givet😀
Man måste bära ansiktsmask varje gång man lämnade sitt bord, till och med för att gå på toaletten😏
Lite efter kl. 19 var jag hemma igen, men så träffades vi redan kl 14 ... någon nytta måste man ju ha av att jobba som frilansare och själv kunna bestämma sina tider.😊

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...