26 november 2020

Eftermiddag i Borough Market

God kväll på er. Jag har precis värmt upp gårdagens hemleverans av mat och ska fortsätta jobba lite till. Jag tog största delen av eftermiddagen ledig så därför får jag jobba ikapp i kväll istället. 

I dag var Angelas och mitt utflyktsmål Borough Market. Vi tog tåget till Waterloo och sedan promenerade vi till marknaden längs Themsen. Vi började dock med att köpa var sin mugg Mulled Wine från en liten kiosk vid Themsen. Det var dock minst sagt omständligt att beställa eftersom man måste göra det via mobiltelefonen. Först måste vi ta en bild av en QR-kod framför kiosken, öppna "kioskens" webbsida, beställa, betala med kort och skicka iväg beställningen. Det kändes aningen löjligt eftersom man gjorde det ståendes 3 meter framför kiosken. Det hade gått snabbare att säga beställningen högt till kvinnan i kiosken och sedan betala genom att vidröra betalningsterminalen med kortet, minimalt med kontakt😒. 

London är så vacker med blandningen mellan gammalt och nytt😍
När Angela och jag var på spökvandring för ett par månader sedan berättade guiden som en kuriosa om en man som gör små konstverk på Millenium Bridge. Eftersom vi passerade bron beslöt vi oss för att gå och titta på dem. Först såg vi ingenting, bara något som såg ut som intrampade tuggummin. Efter ett tag så såg dock Angela det första minikonstverket och sedan såg vi dem överallt. En sån gullig ide och något vi aldrig hittat om inte guiden berättat om det.

När vi kom fram till Borough Market förvånades vi över hur livligt det var. När jag och Steve var där för några månader sedan var det knappt någon där, men folk orkar uppenbarligen inte vara rädda längre.
Jag gillar verkligen den här platsen, så mycket god mat och råvaror att sukta över. Jag köpte rödbetspulver och två sirloin-stekar till morgonens trerätters. De var inte billiga men de kom från glada kor och såldes direkt av uppfödaren.
De gamla lagerbyggnaderna i den här delen av London är så vackra.
I går beställde jag srilankansk mat via Deliveroo från favoritrestaurangen i Tooting. Det här är Steves och mitt senaste nöje, att följa förarens väg till oss på kartan i realtid. Spännande värre😀
Mmmm, så gott men chili paneeren bränner ordentligt i munnen.
En liten flaska rödvin till passade bra.
Av fyra möjliga sovplatser så väljer han den mest trånga. Katters logik är inte alltid lätt att förstå för oss människor😏

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...