17 december 2023

Hemma i Finland

Nu har jag varit hemma hos mina föräldrar i ett par dagar. Flygresan var tämligen problemfri, dvs. flygen avgick och anlände i rätt tid och jag fick min kappsäck. Man får vara glada för det lilla😏.

Det gick faktiskt helt ok att stiga upp kl. 3. Jag vaknade redan vid två och sedan kunde jag inte somna om, så jag låg i princip och drog mig tills det var dags att stiga upp. Taxin som jag beställde anlände 10 minuter i förtid, vilket jag föredrar och uppskattar. Chauffören verkade också utsövd och höll sig på sin sida av körfältet😏. För många år sedan åkte Steve och jag med en taxi där chauffören hela tiden höll på att somna. Vi satt båda och höll ögonen på honom och varje gång vi såg att han slumrade in  puffade Steve till honom. Det var ingen rolig taxiresa kan jag tala om.😬

När jag kom till Heathrow fick jag vänta 10 minuter innan incheckningen öppnade, men sedan flöt det på ganska bra. Eftersom jag åkte med SAS innebar det att jag måste byta flyg på Arlanda och DET är verkligen inte ett av mina favoritflygfält. Det är "råddigt" och onödigt komplicerat att byta flyg. På Vanda behöver man bara gå igenom passkontrollen när man stiger av Londonflyget och fortsätta direkt till nästa gate, på Arlanda måste man däremot lysa igenom sina grejer igen! För att ytterligare komplicera processen så fanns det bara en maskin och lådorna där man ska placera sina grejer var typ lika stora som frimärken. Jag behövde 5! lådor för min ryggsäck, jacka, dator, handväska och taxfree-påsar från Heathrow. När jag äntligen var klar (de packade om en spritflaska åt mig som de satt i en ogenomskinlig påse på Heathrow ... ska vara genomskinlig på med kvittot i enligt personalen på Arlanda😕), så tog jag mina grejer och rusade iväg. 20 meter senare kom jag på att jag glömt jackan och fick gå tillbaka och hämta den. 

Sedan gick, gick och gick jag i flera kilometer, kändes det som (och hur långsam kan rulltrappor gå egentligen?!), och kom fram till gaten precis när de påbörjade ombordstigningen. Det hade tagit mig 1 timme från det att flyget kom till gaten och jag tagit mig till Vasaflyget, och då är jag inte en sådan som släpar fötterna efter mig. Otroligt!

I går var det lördag och det betyder Blue Arrow och räksmörgåsar hos oss.😋
Föräldrarnas katt Elvis är lika välgödd och fotogenisk som vanligt. I går när jag stod och packade in julklappar roade han sig med att bita mig i benet för att bli kliad på magen😻

2 kommentarer:

  1. Men nog är det råddigt i vanda nu oxå. Dåligt skyltat Och blivit så himla långt mellan portarna.särskilt när man kanske bara har 50 min mellan flygen och om London planet är sent så är det ibland bara 30 min mellan. Är väl ok när man är ensam men om man som jag har med små barn är det inte roligt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, har man mindre än 45 minuter på sig att byta flyg på Vanda så blir det minst sagt stressigt, ofta hamnar man att småspringa med en tung laptop på ryggen och väskor i händerna, och jag kan tänka mig att det är många gånger värre med barn. Det positiva är att man slipper lysa igenom sitt handbagage igen som på Arlanda, det är verkligen överkurs.

      Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...