22 februari 2021

Coronamiddag och nya bostadsföräljningsplaner

Hej hej! Hoppas ni alla mår bra, vi mår helt ok även om nedstängningen börjar gå en allvarligt på nerverna, och inte verkar det bli någon större förbättring heller även om antal smittade och döda har störtdykt.

Den 8 mars kommer alla skolor att öppna och två personer kan träffas på ett öppet område för kaffe, picknick etc. Yeeey, vilken förändring för oss som inte har barn😠. Nästa "milstolpe" är den 29 mars när 6 personer får börja träffas utomhus. Från den 12 april får t.ex. butiker, hårfrisörer och beer gardens, men inte restauranger vad jag förstått, öppna, så det är en helvetes lång tid att sitta hemma och uggla ännu.

I dag hade vi vårt sista besök av en fastighetsmäklare och med honom började vi fundera på om vi skulle hyra ut lägenheten istället för att sälja och använda den som deposition för att få pengar till vår nya bostad. Det lär finnas ett överutbud på ettor för tillfället och vi skulle kanske inte få så mycket som vi skulle vilja ha. Mäklaren sa att han skulle hyra ut den om han var vi.

Vi har knappt något lån kvar på den här lägenheten så största delen av hyran skulle gå till att betala vårt nya banklån och vi skulle i princip inte behöva betala något utöver det. När Steve får nytt jobb ska vi gå och prata med någon som kan det här.

Kvällens middag blev kebab med sallad. Steve var snäll och hämtade och jisses vad de hade öst på med kött, jag orkade bara äta 1/3 och då är jag stor i maten😊. Skönt dock så slipper jag göra mat kanske både i morgon och övermorgon.
Med tanke på den långsamma samhällsöppningen så lär det bli många fler coronamiddagar innan vi kan besöka restaurang igen och det här åt och drack vi förra helgen.

Vi började med var sin Ginger Beer Margarita som var fantastiskt gott (älskar tequiladrinkar)
1 cocktail

1 flaska Ginger Beer
Is
Lime 2 st
2 cl Limejuice 
3 cl Tequila 
3 cl Apelsinjuice 
Salt

Gör så här
Ta fram ett glas, dra en lime runt hela glasets kant, häll salt på ett fat, drar sedan glaset så kanten får en saltrand. Ta fram en shaker fyll den med is. Häll i ingredienserna, förutom ginger beer. Skaka och häll upp. Toppa med ginger beer.

Till förrätt blev det Lax- och räkröra på salladsblad som jag hittade receptet på här. Gör den!

4 portioner

Ingredienser
200 g kallrökt lax
200 g räkor
200 g färskost naturell eller smaksatt (1 paket)
1 dl majonnäs
50 ml hackad färsk dill eller färsk gräslök
½ citron, bara den finrivna zesten
1 krm peppar
100 g baby gem sallad

Gör så här
Skär laxen i mindre bitar.
Blanda alla ingredienser i en skål och låt vila 15 minuter så smakerna utvecklas.
Servera som förrätt eller tilltugg på en tunn rostad LCHF-brödskiva, fröknäcke eller i ett litet salladsblad eller annan knaprig grönsak – gurka eller paprika.
Till huvudrätt gjorde jag Gulaschsoppa med recept från samma sajt som förrätten.

6 portioner

Ingredienser
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
200 g rotselleri, tärnad eller kålrot
1 röd paprika
500 g lammfärs eller nötfärs
100 g smör eller olivolja
1 msk paprikapulver
¼ tsk cayennepeppar
1 msk torkad oregano
½ msk kummin, gärna mortlad
1 tsk salt
¼ tsk peppar, svart
1 burk krossade tomater, 400 g
67 dl vatten
2 tsk rödvinsvinäger, eller vitvinsvinäger
2,5 dl crème fraiche eller majonnäs
färsk persilja, till garnering (valfritt)

Gör så här
Börja med att skala och finhacka grönsakerna.
Stek lök och vitlök mjukt på medelhög värme i rikligt med olja eller smör i en gryta eller kastrull med tjock botten. Kör gärna med hälften smör och hälften olja. Det ger en extra fin smak.
Smula i köttfärsen och bryn under omrörning tills kött och lök fått fin färg.
Sänk värmen till medel och tillsätt paprika och rotselleri/kålrot samt samtliga kryddor. Rör om. Häll i tomaterna och cirka 6 dl vatten.
Höj värmen igen så att soppan får koka upp och puttra rejält 10 minuter. Sänk värmen och låt sjuda 20 minuter eller mer.
Tillsätt eventuellt mer vatten och lite vinäger innan serveringen.
Servera med finhackad persilja och en rejäl klick majonnäs eller crème fraiche.
Vi avslutade festmåltiden med en av de godaste efterrätterna jag någonsin gjort, Rabarbermousse med choklad från den här sajten. Så fluffigt och gott.

4 portioner

Ingredienser
400 gram skivad rabarber
Cirka 0,5 dl sötning (eller socker)
0,5 dl torrt vitt vin
1 urgröpt vaniljstång eller 0,5 tsk vaniljpulver
1 liten kanelstång
2 dl vispgrädde
2 gelatinblad

Gör så här
Lägg i rabarber, sötning, vin, vaniljstång + urgröpet och kanelstången, låt detta koka sakta samman tills rabarbern mjuknat lite.
Låt det stå och dra i minst 10 minuter och svalna något, ta sedan bort kanel och vaniljstången. Smaka av om det behövs mer sötning.
Lägg under tiden gelatinet i kallt vatten i minst 5 minuter och smält den sedan i den varma rabarbern. Låt kallna.
Vispa grädden ganska hårt och blanda/vänd ner den väl i rabarbern. lägg upp i skålar.
Kan också hällas i större skål och var och en kan ta själv.
Ställ rabarbermoussen kallt i minst ett par timmar, riv eller hacka choklad ovanpå vid serveringen.
Ja, det var lördagens middag det, får snart börja planera menyn för nästa helg.

Som vanligt avslutar jag med ett par bilder på Busen som fick en ny låda förra veckan som passar perfekt till hans runda kroppshydda😊
Hoppas ni får en trevlig arbetsvecka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...