20 september 2021

Roadtrip till Cotswolds

Glad måndag på er! Hoppas att ni hade en skön helg och är taggade inför en ny arbetsvecka. Min var jättetrevlig. På lördag åkte jag och tre tjejkompisar på en liten roadtrip till vackra Cotswolds som är ett område i södra-mellersta England. Jag har faktiskt varit till Cotswolds en gång tidigare, men då med buss

Vi hade lite otur med trafiken för det verkade vara trafikstockningar på alla vägar vi körde, till och med motorvägen, och kom fram till första stoppet över 1 timme försenade. Nå, huvudsaken var att vi kom fram i alla fall😀.

Vårt första stopp var den pitoreska staden Burford, dit jag också var första gången, där vi åt lunch på puben The Angel. Vädret var perfekt så vi kunde sitta i deras beer garden.
Leverpaté och mozzarella, I like😋
Efter lunchen gick vi i några affärer innan vi satte oss i bilen igen. De flesta småstäder och byar man kör igenom i Cotswolds är byggda av den gulaktiga cotswoldsstenen och samtliga har takplattor av mörkgrå sten.
Vi körde igenom mängder av vackra välskötta små städer och byar med gräsmattor och häckar som verkade vara klippta med nagelsax. Vi stannade dock inte förrän vi kom till en småstad som hette Chipping Campden som lär ha de vackraste gatorna i England. Staden är också över 1 000 år gammal. Här kan man prata om historia.
Såååå vackra och gamla byggnader.

Vi stannade till och tog en kaffe innan det var dags att styra kosan mot London igen. Den här turen gav verkligen mer smak att åka tillbaka till Cotswolds, och gärna stanna ett par dagar för att hinna se allt ordentligt. Det ultimata är att besöka området med bil men det är inte alltför jobbigt att ta sig runt med tåg och buss heller, även om man kanske får fokusera på ett par ställen istället för 10.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...