23 oktober 2017

God mat och härliga kompishäng

Glad måndag på er alla!
Dagarna har runnit iväg och jag har tyvärr inte haft någon tid över till att blogga.

Igår åkte Steve, Cecilia, Björn och jag till puben The Swan Inn som låg ända i Isleworth för Londons bästa Sunday Roast. Isleworth ligger ca 20 min med tåg från oss. Steve och jag hittade den här puben när vi var och utforskade området för ett par år sedan och har alltid planerat att komma tillbaka. För £14 pund kan man välja att blanda 2-3 olika kött av 5 möjliga och sedan fylla tallriken med massor av tillbehör. Jag skippade potatisen och Yorkshire-puddingen men det fanns så mycket andra lågkolhydratalternativ att det verkligen inte gick någon nöd på mig:-). Vi åt så att magen stod ut i alla fyra hörn och jag behövde inte äta mer den kvällen.
Kvällens "middag" blev lite enklare, grönkåls- och salamichips:-).
På lördag kom Mia och hälsade på oss och sov över till söndag. Vi tog det bara lugnt, gick på promenad i det blåsiga vädret, åt fantastiskt gott som vanligt på den kinesiska restaurangen Mandarin Street här i Wandsworth, drack vin och pratade till efter kl. 1 på natten. Jag hade också besökt henne i Gravesend från onsdag till torsdag. Tidigare när jag hälsat på har det aldrig blivit att man gått omkring i området men nu tog vi ett par ordentliga sightseeingrundor och jag fick bland annat lära mig att Pokahontas är begravd i Gravesend. Och jag som alltid trott att hon bara var en Disney-figur!
Den högsta punkten i Gravesend
Hemma i Finland verkar det vara en evig diskussion om vindmöllor och att de skapar såååå mycket oljud. Det är uppenbarligen fel för här låg det två mer eller mindre i centrum och det hördes inte ett enda swisch. Det är helt klart inte ljudet som folk är rädda för utan förändring, jäkla bakåtsträvare säger jag.
På torsdag åt vi lunch på en jättemysig gammal pub som hette Three Daws med golv som lutade åt alla håll och kanter så att man nästan fick hålla i sig när man gick:-).
Pub with a view mot Themsen
Deras meny var väldigt intressant och jag beställde "Game rhubarb" till huvudrätt som innehöll fasanduva, kyckling, kanin och rökt hjort. Väldigt intressant blandning av kött och fantastiskt gott. Rabarberna fanns i såsen. Kvällen före hade vi ätit på en restaurang som låg längst ut på piren i Gravesend och som hette Riva. Jättegod mat där också och mysig restaurang.
De närmaste dagarna ska jag bara jobba och gå på gym. På torsdag kremeras vår kompis så då kommer hela vårt österbottniska gäng att åka dig. Ingen rolig dag:-(

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...