27 oktober 2017

Sorg och glädje

Igår var det dags att säga adjö till vår kompis som lämnade oss så snabbt för bara några veckor sedan. Det var en mycket sorglig dag men ändå fint ordnat och talen som hölls var både sorgliga och roliga, precis som det ska vara. Eftersom kompisen inte var religiös så hölls cermonin av en "humanist" som fokuserar mer på personens liv än döden som präster ofta gör.

Igår var dagen grå på många sätt, idag har den varit desto soligare.

Idag jobbade och gymmade jag på morgon och eftermidagen spenderade jag i Hammersmith och Chiswick tillsammans med två kompisar. Solen sken från en nästan klar himmel och det var varmt och skönt i solen. Det är svårt att förstå att det snart är november. Under vår vandring besökte vi ett par butiker, bland annat en stor antik- och vintageaffär som heter The Old Cinema. Där fanns det hur många bra saker som helst.

Den här grodan var kul, där skulle man kunna placera välkomstdrinkar:-). Ena kompisen, Cecilia, är silversmed och hon hittade ett bastant träbord som hon ska ha i sin verkstad.
Efter shoppingen åt vi middag på en pub som heter The Roebuck ute ideras beer garden. Jag beställde "fjäderbladsbogstek" (flat iron steak) som var riktigt smakrik. Den serverades med pepparsås men det var mer pepparvatten. Jag fattar inte engelsmännens förkärlek till vattniga såser?!
Efter lunchen promenerade vi tillbaka mot Hammersmith via Themsen. På vägen passerade vi husbåtar som till och med hade sin egen gräsmatta. Jag såg också den här Halloween-dekorationen. Jag kan tänka mig att det kan skrämma personer som går längs Themsen när det är mörkt och tittar in i trädgården:-)
Vi hann med ännu en drink innan vi sade hej då för den här gången. Vädret var för fint för att man skulle känna någon större dragning hemåt:-)
Förra veckan beställde jag en Nokia 6 på nätet. Det var hopplöst att få en från mobilföretaget Carphone så det blev Nokias egen online-butik  till slut. Jag beställde i slutet av förra veckan och igår kom den med DHL. Har hunnit installera en del appar och det är en fantastisk känsla att inte få meddelande om att minnet är fullt redan efter tre stycken. Nu måste jag beställa ett skal så att skärmen inte går sönder efter en vecka.
Det blev en i silver. Jag skulle helst ha velat ha kopparfärgen men den fanns inte. Nå, när man använder skal så kommer färgen inte att synas iallafall. Äntligen har jag en vettig telefon igen!
Och så avslutar vi med en Busen-bild igen. Han äääälskar farmors virkade täcke och sover både under och över det:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...