27 december 2024

God fortsättning!

Hej på er, här kommer ett litet livstecken från mig. Hoppas att ni fick en god jul och har kunnat slappa lite också.

Jag anlände till Finland den 15.12 och första veckan jobbade jag ganska mycket. Som frilansare kan man inte ta alltför lång samanhängande semestrar, men jag är i allafall inte bunden till en plats (kontor) för att kunna jobba och det är lite av en lyx.

Förutom jobb har jag som vanligt imponerats av det stora matutbudet i finländska affärer. Brittiska matbutiker är inte ens i närheten när det gäller valmöjligheter. Om det finns 5 smaker på yoghurtar i Storbritannien så finns det 40 i Finland, detsamma gäller choklad och annan godis, inlagd fisk, bakverk, bröd ... Steve imponeras varje gång han hälsar på i Finland och skulle kunna spendera timmar på Prisma eller Citymarket (Finlands motsvarighet till Sainsburys och Tesco i Storbritannien) 😊.

Min yngsta bror Magnus kom hem från Bergen den 18:e och då blev det en traditionsenlig Blue Arrow. Jag hade besökt tandläkaren (inga hål, har inte haft hål sedan jag började med lågkolhydratkost) och fixat håret samma dag så jag njöt extra mycket av drinken😊. Det är verkligen inte kul (eller billigt) att besöka tandläkaren, men att gömma huvudet i sanden och besöka honom först när man får problem blir både smärtsammare och dyrare.
Vi har hunnit äta ostbricka och dricka bubbel tre gånger. Både jag och Magnus köper med oss ost så det räcker till några brickor.
På fredagar äter vi räksmörgåsar i den här familjen, det är sedan gammalt.😋
Elvis har börjat bli lite mer stelbent, sover mer och satte jagandet på hyllan för gott i somras, men ännu hänger han med.
Årets fina julgran som var både rak och jämn.
Vi fick en vit jul även i år. På juldagen var det fyra plusgrader men då är julen typ över ändå.😏
Julafton var mysig och traditionell. Efter att ha besökt kyrkan för en kortare julbön än vanligt, där de av någon orsak inte läste julevangeliet på munsaladialekten som vanligt (SKANDAL enligt mig!) så åkte vi hem och gjorde i ordning jullunchen.

En av favoriterna på julbordet, hemlagade kålrots- och och morotslådor.
Förutom skinkan är brysselkål och hemlagad varm kålrotssallad också ett måste.
Vi har inte varit bortskämda med sol de här veckorna, men en kväll fick vi se lite ljus ... när solen höll på att gå ner😏
Min bror kom hit på juldagen och sov över tillsammans med sin dotter och då gjorde vi Feuerzangenbowle som vi dricker som glögg i den här familjen. Normalt gör vi den till julafton men vi var så mätta efter all julmat att vi sköt på det tills Owe kom😊. Normalt använder man sockertopp men vi använde uppenbarligen den sista i fjol så det blev löspressade sockerbitar i en sil istället. Det gick det också.😏
På söndag bär det av till London igen. Steve kommer tillbaka i kväll efter att ha spenderat julen hos sina föräldrar så då får Busen sällskap igen. Nyår blir en lugn tillställning med middag hemma med bara oss två och sedan sover vi säkert innan tolvslaget😊. Ingen av oss är stora nyårsfirare och det är ganska skönt att vakna pigg och utsövd dagen efter. I fjol åt vi nyårsdagsmiddag på en pub inte långt från oss och det var också mysigt, ingen trängsel och inga överförfriskade kunder.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...