23 november 2025

Keramikalster och gott på tallriken

Trevlig söndag på er! Hoppas ni har haft en skön helg hittills. Steve och jag valde att stanna hemma i går eftersom det både regnade och var svinkallt och går ut på restaurang ikväll i stället.

Helgens gymbesök är avklarat, dvs. Body Pump på lördag och Body Pump följt av en dansklass i dag så nu ser jag bara fram emot middagen😋. Vi har bokat bord på en fransk restaurang i mysiga Tooting Market. När Steve bokade såg han att vi var senast där i mars i år. Vi kunde inte tro det, det känns som om det bara var ett par månadader sedan😮. Det är inte utan att man blir lite lite deprimerad när man inser hur snabbt tiden går, speciellt ju äldre man blir.

Nu till något lättsammare😊. Det här är fredagens alster på keramikkursen. Nissen jag gjorde förra veckan är redo för att brännas och den här kompisen kommer att målas och förhoppningsvis brännas nästa vecka. Min flaska hade också torkat och jag satte den för bränning. Den ska dock få ännu ett lager glasyr och brännas ännu en gång. 

Vår lärare har blivit helt fascinerad av mina nissar och deklarerade halvt på skämt att alla på kursen ska göra en tomte och att jag kunde instruera dem. Som tur var var det bara hon och en annan som nappade, jag är verkligen ingen pedagogisk person😏. Den första nissen fick fötter och den här händer. Jag kan berätta att det var otroligt knepigt att få lerklumpen att se ut som händer, och inte minst att få dom lika stora.

Jag tror inte jag visat mina "Finlandia-skålar" som jag gjorde för en tid sedan. Nu efteråt så har jag kommit fram till att jag, istället för att glasera dom i två färger, borde ha glaserat en i blått och en i vitt. Det är väldigt knepigt att få gränsen mellan färgerna fina och de ni ser på filderna är skålarnas bästa sidor😏.
Min lilla vas och den mycket ojämna skålen i porslin stod färdigt brända och klara i fredags. Det är svårt att försvå att alster som ser ut så här efter att ha doppats i glasyr ser ut så ...
... här när de kommer ur ugnen. Den här glasyren heter "Volcanic" och de ser verkligen ut som pimpstenar.
I torsdags kväll åt jag och Angela middag på min favoritvinbar Putney Wine Bar & Kitchen. Den har varit stängd på grund av renovering i några månader men öppnat som tur var igen. Man kan aldrig vara säker på något i den här stan, restauranger öppnar och stänger i rasande fart.

Jag äter alltid "smårätterna" här som egentligen inte är så små. Vi beställde två rätter var och nästan rullade hem.

Jag valde leverpate och ...
... burrata med torkad skinka. Sååå gott. Ett extra plus med den här restaurangen är att mitt busstopp ligger precis utanför😊

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...