12 augusti 2019

Skepp ohoj!

Så var det måndag igen, inte så jättekul precis, men man får se tillbaka på en väldigt härlig söndag istället som tillbringades på Themsen med Steve, Cecilia och Björn. Vi hade nämligen hyrt en eldriven båt från ett företag som heter Kris Cruisers och när vi fått lite grundläggande körinstruktioner så var det bara att ge sig iväg. Vi hade hyrt båten för hela dagen och det behövdes absolut så att vi slapp stressa. Båtens maximala hastighet var satt till 6 km i timmen så det gick inte precis undan men det var faktiskt helt tillräckligt. Man kunde åka i två riktningar och den här gången valde vi att åka nerströms, mot ett ställe som hette Laleham och där vi tog i land för lunch på en pub i närheten.
Man behövde inte vara orolig för höga vågor.
I väntan på att komma igenom en av de 3 slussarna på vägen (och sedan genom dem igen på tillbakavägen). Det var lite spännande i början när man inte riktigt visste hur man skulle gå tillväga men de flesta av dem är bemannade och slussvakterna var väldigt hjälpsamma med instruktioner så vi vande oss.

Vi hade bokat den minsta båten med plats för 6 personer men när vi hämtade ut den hade vi blivit "uppgraderade" till en med 8 platser så vi slapp verkligen att trängas😎
Det fanns många svanar där. Vi hade inget bröd men det gick uppenbarligen lika bra med några ostbitar.
En av slussarna öppnas och vi kan göra oss redo att åka iväg.
Ibland kunde det bli trångt i slussarna men igenom kom vi😊
Husen bredvid floden var otroligt vackra, jag skulle ha kunna bo i nästan alla.
Vid 1-tiden tog vi lunch på den vackra puben Three Horeshoesshoes.
Efter lunchen styrde vi fören tillbaka
Vi böt om bakom ratten men det var Björn som fick köra i alla slussar ... han är ju trots allt den som är mest van att åka båt, även om det är segelbåt men båt som båt😁
Mer slussväntan
Slussvaktens stuga.
Drottningens kossor har släppts ut igen efter mjölkning, tjocka och välmående var dom.
Vi var alla helt överens om att detta gör vi om nästa år och då åker vi till andra hållet och passerar bland annat passerar Eton och Windsor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...