25 augusti 2019

Sensommarvärme

32 grader i skuggan idag och det känns😅. I morse kändes och doftade det som om man befann sig vid Medelhavet när jag gick till gymmet. Vi bor 10 minuters promenad från Themsen så man kan ofta känna doften av saltvatten när man går ut. Drömmen skulle vara att ha råd att köpa ett hus som angränsar till floden, det skulle vara den ultimata lyckan😊.

Värmen får iallafall insekter att växa så det knakar, jag höll på att få slag när jag såg en stor spindel i köksvasken i morse. Den var runt 6 cm mellan tåspetsarna och jag tog i med storsläggan, eller i det här fallet en hammare, för att ta död på den, ville inte att den skulle börja springa iväg! Kackerlackor och ormar berör mig inte nämnvärt men spindlar är väldigt obehagliga med sina många ben😱

Steve är och hälsar på sina föräldrar och jag tar hand om Busen. Vi sitter dock mest framför fläkten, eller ligger i solen i Busens fall. Han är inte helt övertygad om "helvetesmaskinen" men har insett att den inte är så dum iallafall för det fläktar skönt i pälsen. I natt fick jag stiga upp och flytta den till sovrummet också när det blev för svettigt att sova. När det är så här varmt brukar jag alltid sova på en handduk, den hjälper en att hålla sig någorlunda sval då den suger upp eventuell svett.

I går eftermiddag låg jag ett par timmar i en park nära oss. Ett gäng österuropeer kom också dit med en grill och ställde till med lite bbq. Jag tror inte man har rätt att grilla i den här parken, engelsmän är så fega när det kommer till grillning, men jag tycker det är helt ok bara man har en grill som är lite upphöjd så att man inte bränner fula märken i gräset.
Det här blev gårdagens "finmiddag", stekt ryggbiff, ugnsrostad blomkål och sparris.😋
I fredags var det franskt på menyn när Steve och jag åkte till mysiga restaurangen Augustine Kitchen. Vi har varit dit en gång tidigare och även den här gången beställde jag sniglar till förrätt. De var dock inte lika bra som förra gången utan ganska torra plus att man fick färre av dom😕
Steve saltar och pepprar oftast sin mat innan han ens smakat😏
Jag beställde havsabborre till huvudrätt som var grymt god, skinnet var stekt till krispigt och man kunde äta allt.
Jag festade till det med en Aperol Spritz i går kväll. Vad kan vara godare en varm sommarkväll?!
I morgon är det helgdag och då ska det bli ännu varmare, 33 grader i skuggan. Få se vad jag ska göra då? Blir nog inte så många knop, gymmet och sedan ett par timmar i parken senare på eftermiddagen. Man vill inte göra så mycket när det är så här varmt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...