13 november 2017

Från smyckestillverkning till fängelse

Så var måndagen förbi, skönt, nu är det bara mina favoritdagar kvar:-) Jag har dock fått mycket gjort idag, gymmat, dammsugit och jobbat så tiden har gått snabbt.

Igår, söndag, började dagen med en timmes Body Pump och lite slappande och jobbande. På eftermiddagen tog jag bussen till Fulham för att gå på Cecilias silversmyckesutställning som hon höll för oss i SWEA. Hon är en företagsjurist som sadlat om till att göra smycken. Det är aldrig för sent att börja med något nytt.

Kvällen började med god mat och drinkar och sedan berättade hon om sin nya karriär och om metaller och deras egenskaper.
Några av Cecilias vackra alster.
Efter föredraget delade vi upp oss i två grupper, när den ena gruppen kollade smyckena fick vi gå ner i smedjan och göra var sin silverkula. Jag deltog i en silversmideskurs (eller om det var två) som Arbis ordnade när jag bodde i Helsingfors och jag minns att det var jättekul att sitta och skapa med händerna. Jag hann göra massor av saker under kursen.
Silversmältning pågår.
Vi föreslog att Cecilia skulle kunna hålla privata kurser för oss. Hon var genast med på förslaget så när hon har tid så ska jag nog gå med. Några av de silversmycken som jag gjorde i Hesa behöver fixas till och så har jag annat jag vill göra också.
Och så till något heeeelt annat- I fredags stod Alcotraz på agendan, det vill säga en fängelsebar.
Baren var byggd som ett fängelse och i takt med att vi kom in sattes vi i celler (utan dörr som tur var😊). Vi måste "smuggla in" starkspriten själva som de sedan blandade våra drinkar av (de bjöd på  resten av ingredienserna). Marie hade varit riktig påhittig och gömde sin Tequila i en "fuskbibel" som var tom inuti. Hon är gammal polis så hon kan säkert alla trick😀
Orange är verkligen inte det nya svarta😏
Fängelsedirektörn, i vitt, gick omkring med en bibel i handen och läste lusen av fångarna. Han till vänster hade uppenbarligen gömt sin sprit i sin tjocka fuskmage.😁
Våra drinkar blandades bakom säkra glasväggar.
Det visade sig att alla fem av oss har besökt det riktiga Alcatraz.
Våra drinkar serverades i plåtmuggar.
Vi låtsades se ledsna ut men det var svårt för det hände så mycket komiska grejer hela tiden😃
En av vakterna som inte var helt jobbig att titta på😏
Gruppförbrytarfoto, framifrån ...
Från sidan ...
Från andra sidan😀
Vid ett tillfälle blev några utvalda, inklusive Angela från vår grupp, att gå in i ett rum. De hade uppenbarligen varit extra olydiga. Där skulle de delta i någon slags frågesport och fick var sin snaps ur en fickplunta som en av vakterna hade med sig😃
En annan stackare fick göra push ups.
Carina ringer hem och verkar ha blivit riktig "kompis" med fängelsedirektören
Skicka pengar, jag behöver muta vakterna ...
Det var ett riktigt kul evenemang och de "anställda" spelade verkligen sina roller bra. Tummen upp😁

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...