6 december 2021

Mat, mat och mera mat

God kväll på er, och till mina finländska läsare så säger jag dessutom Trevlig självständighetsdag! Jag köpte två blåvita självständighetsljus när jag var hemma i Finland i somras som jag har haft tända hela kvällen.

Jag har ätit mycket gott de senaste fyra dagarna, och det var inte jag som tillagade maten😏. I går träffade jag en kompis på Sunday Roast och några cocktails på restaurangen Rock & Rose i Richmond.
Restaurangen är väldigt mysig inredd, lite som om man satt i ett växthus.

Eftersom det var söndag så fanns det Sunday Roast på menyn och den här var nog en av de godare jag ätit. Köttet serverades dessutom med massa tillbehör. Vi satt nästan och blundade när vi åt, så gott var det😋
Till efterrätt beställde jag ett par Margaritas med chili och salt på kanten som gav ett riktigt härligt kick.
I lördags ordnade Cecilia och Björn en glöggkväll med ett litet julbord, Cecilia hade till och med gjort morotslåda, och oj så gott allt var😋. Vi hann också prova både svenska och finländska glöggsorter innan det var dags att åka hem vid 22-tiden. Steve jobbar från kl. 7 både lördagar och söndagar så det blir sällan sena festkvällar nuförtiden. Vi hade tänkt "lyxa" till det och ta en Uber hem, men det var stört omöjligt att få någon som ville köra ända till Wandsworth så vi fick snällt ta tunnelbana, tåg och buss.😠

På fredag åkte jag in till Clapham Junction en snabbis mitt på dagen och passade på att ta en ensamlunch på Hannah Restaurant. Många av deras rätter var julinspirerade och allt smakade jättegott som vanligt.
Och så har vi kommit till torsdag och mitt och Steves traditionella middag på Little Bay i Croydon. Det var dit vi hade tänkt oss lördagen före men fick boka om när alla tåg dit var annullerade på grund av byte av signalljus. 😠

Den här veckan gick tågen som vanligt igen och vi kom både dit och därifrån utan problem. Steve och jag fick ett litet bås som verkligen krävde att man höll in magen för att ta sig in och ut😊. Nära vårt bås fanns också en värmeblåsare som pumpade ut varmluft på full effekt. De första minuterna kändes det ganska skönt eftersom det var kallt ute, men tillslut fick jag be dem skruva ner den för jag höll på att smälta bort😰. 
Maten där är helt OK och jag beställde musslor och chorizokorv till förrätt och ...
kalkon med alla tillbehör till huvudrätt, en typisk julmiddag här.
Så det är lite vad jag har gjort de senaste dagarna, ätit, jobbat och tränat, som de flesta veckorna. Det är ganska kallt och regnigt just nu att det inte blir många aktiviteter utomhus. Senast jag tog en promenad började det regna på halva vägen och jag var som en våt katt när jag kom hem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...