30 november 2021

Nästan brittisk

Hej på er. Sitter ni och huttrar i stugorna?😊 Vi har haft varmare väder i dag, runt 10 grader, och man känner verkligen skillnaden.

I går fick jag mejl om att min ansökan om brittiskt medborgarskap, som jag skickade in i början av augusti, har godkänts. Yes!😊 Nu är det bara ceremonin kvar under vilken man svär en ed och ger ett löfte att vara drottningen och landet trogen, och sedan kan man kalla sig brittisk medborgare. Jag kommer naturligtvis att behålla mitt finländska medborgarskap, skulle det inte ha varit möjligt så hade jag aldrig sökt brittiskt medborgarskap. 

Min ceremoni hålls i rådhuset här i Wandsworth som ligger 50 meter från vårt hus. Nästa ceremoni skulle ha hållitts den 15 december, men det går inte eftersom jag flyger till Finland den dagen, så det måste bli efter nyår.




 

2 kommentarer:

  1. Gratulerar Åsa. Nu är du en del av the British Commonwealth. Hoppas inte kolonial ryktet ställer till det för dig. Ha det så bra.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack:-) Det är dock bra att ha två medborgarskap, så kan man välja vilket som är till största fördel beroende på situationen man befinner sig i:-)

      Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...