I går var det dags för Steve att utnyttja julklappen han fick av mig. Det blev dock inte riktigt som jag planerat. Vi skulle ha börjat med teater kl. 13, men när vi kom fram till teatern så stod personalen utanför och berättade att lördagens matinee var inställd. De kunde inte heller berätta varför. Såååå irriterande😞. Jag kontaktade företaget jag köpt biljetterna av för ombokning/återbetalning men de kunde inte säga så mycket i nuläget innan de får mer information från teatern så jag får vänta på mejl från dem.
Det innebar att vi hade 4 timmar att slå ihjäl innan vi skulle äta middag, suck. Vi kunde inte precis åka hem igen, så vi spenderade timmarna med att gå i affärer längs hela Oxford Street och trängas med turisterna. På något sätt så fick vi tiden att gå, men vi var ordentligt trötta i benen när vi äntligen kunde gå in på restaurangen vid fem. Vi kanske inte gick 25 000 steg som jag gjorde förra söndagen, men gott och väl 20 000😏
Jag hade bokat bord på Londons äldsta restaurang Rules i Covent Garden. Den har verkat på samma plats sedan 1798 och har besökts av både kungligheter och figurerat i filmer och TV-serier. Jag älskar atmosfären där.
Det är inte den billigaste restaurangen, men perfekt när man vill fira något speciellt och portionerna är väl tilltagna. På övervåningen har de en fantastisk bar i form av ett växthus.
Till förrätt beställde Steve lök- och cidersoppa och jag ankpate.
Jag fortsatte mitt anktema med att beställa gräsand med rotselleripure, picklade björnbär, gräddig savojkål med bacon mm. till huvudrätt. När jag beställde berättade servitören att det var sista veckan på viltsäsongen. Steve slog till med stek- och njurpaj samt potatisgratäng.
Om jag inte förstått det tidigare så förstod jag att det var en vild gräsand jag åt när jag kände ett hagel i munnen när jag tog första tuggan, tur att jag inte bet hårt.😛 Steve berättade att han sett någonstans på menyn att de varnade för att det kunde finnas hagel i vilträtterna. Maten var jättegod, och mättande, vi var faktiskt så mätta att vi inte orkade med någon efterrätt hur mycket vi skulle ha velat. Steve kan vara lite skeptisk till "finrestauranger" men han gillade verkligen Rules, så vi kommer nog tillbaka.😊
I fredags, efter min keramikkurs, träffade jag Angela på en vinbar som heter Putney Wine Bar and Kitchen. Den ligger 10 minuter från min kurs och var enkel att nå för både Angela och mig.
Både vinet och maten var mycket god och jag nästan rullade därifrån.
Friterade bläckfiskringar, två rejält tilltagna kycklingleverpatebitar med tillbehör ...
... och två jättestora möra köttbullar. Det var en perfekt avslutning på fredagen, nästa gång vi träffas är nästa lördag när Angela firar sin 70-årsdag med stor fest.
I torsdags var det dags för ännu en middag, den här gången med min tyska kompis Ivonne. Hon jobbar på ett företag i Borough Market några gånger i veckan och vi träffades på en restaurang där. Jag gillar Borough Market, så mysigt och charmigt område. Maten på restaurangen var inte så jättehejsan. Rätterna var små och dyra och den grillade halloumin var så söt att den borde ha sålts som efterrätt, tillsammans med glass, men sällskapet var destom bättre😊
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar