29 augusti 2018

Utflykt till centrala London och annat ditt och datt

Och så var det lillördag igen, fast hittills den här veckan har det känts som fredag varje dag på grund av att Steve haft ledig fram till i går ... han skulle ju hälsa på sina föräldrar var det tänkt😏.

I morse vaknade jag kl. 7.30 av fyra tassar på bröstet, Busen tyckte att jag borde stiga upp eftersom Steve redan åkt till jobbet. När jag envisades med att ligga kvar under täcket lade han sig ner på ett tag och kurrade. Gulligt, men inte så tidigt på morgonen😏

I dag har jag jobbat (naturligtvis, är dock ständigt tacksam över att jag har en konstant stor ström av jobb), gymmat (skulle gått på Body Conditioning men tog fel på tiden med 1 timme så det blev HIIT istället som är sååå jobbigt😓) och och tvättat massor av dekorationskuddöverdrag. När jag tog bort kuddöverdragen från de två småkuddarna var det som att öppna en rysk docka ... 4 överdrag senare hade jag nått kudden. Jag mindes inte ens att jag hade de två innersta överdragen😏. Nu har jag tvättat 10 överdrag, 8 till småkuddarna och 2 till de större kuddarna.

Igår fick jag "lurat" med mig Steve till en restaurang i centrala London. Han är väldigt svår att få in till centrum för han avskyr trängseln och det verkar bli värre med åren. Vi åkte in redan vid kl. 16 och då var tågen fortfarande ganska tomma, även om det var som att sitta i en bastu. För att riktigt motivera honom så gick jag med på att vi skulle besöka Condors cykelaffär i närheten av Farringdon som enligt Steve har de bästa (och ofta dyraste) cyklarna. Det är lite som att hålla en korv framför en hund för att få honom dit man vill ibland😊

Det är intressant att gå i cykelaffärer med Steve. Fast han vet att jag inte är intresserad av cykling så kan han inte hålla sig från att informera mig om vilka cykeldelar som man ska köpa och inte köpa och vilka märken som är bra och mindre bra. Han är som en vandrande cykel-wikipedia. Där kan man tala om brinnande intresse😍
När vi hade sett klart på cyklar promenerade vi hela vägen till Marylebone där restaurangen låg, vilket tog ca 45 minuter. Vädret var dock helt fantastiskt och London var förvånande tyst så vi njöt av promenaden. Väl framme gick vi butiker innan det var dags att gå till restaurangen OPSO som gör modern grekisk mat. Jag var dit för några månader sedan med ett par svenska kompisar och blev helt betagen, sååååå gott!
Några av de rätter som jag beställde förra gången fanns kvar, bland annat en gudomlig Dukos-sallad med lite annorlunda fetaost ...
stekt feta-saganaski ...
och bakad blomkål med currymajonnäs och hasselnötssmulor (fast 14 pund för en halv blomkål var kanske lite överdrift ...)
Restaurangen hör inte till den billigaste men maten är väldigt god och innovativ.

Idag gjorde jag den här gamla lågkolhydratgodingen till lunch, pyttipanna, som jag åt med rödbetor. Jag stekte också halloumikuber som jag blandade i pyttipannan.
Och så avslutar jag med dagens kattbild.

Busen är så rolig när jag har tända ljus på soffbordet. När han bara varit hos oss några månader så råkade han komma för nära ett ljus och brände sina morrhår ... sedan dess håller han ett ordentligt avstånd till levande ljus vilket man kan se på det här fotot😂.

Ursäkta röran förresten, men när man inte har trädgård så får man torka tvätten i vardagssrummet😊. Skostället från IKEA väntar också fortfarande på montering.

Den lila "furminatorn" på soffbordet är förresten guld värd när man vill minska antal katthår på golvet, i sängen, soffan, på kläder, ja överallt, dessutom älskar Busen att bli kammad av den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...