11 juli 2020

Dagarna som gått

Trevlig lördag på er, hoppas solen skiner hos er också. Är precis hemkommen från Vasa, min yngsta bror Magnus och jag har nämligen skjutsat Steve till flyget och han borde nu sitta på flyget till London. Han hade nästan 10 000 poäng på sitt Finnairkort så jag gav honom några av mina så att han skulle kunna uppgradera sig till Business class. Han har alltid varit nyfiken på att åka Business class med varm mat, champagne, vin och annan alkohol och mer utrymme så nu fick han chansen.😊

Steves 6 dagar här har gått snabbt, det känns som om vi kom i går. Vädret har varit lite si och så men vi har iallafall ätit gott. Förutom all god mat hemma med egen nypotatis har vi ätit grymt god lunchbuffet på Juthbacka restaurang i Nykarleby två gånger (rekommenderar starkt) ...
... fin utsikt över Nykarleby älv
En morgon gjorde Steve och jag en äkta engelsk frukost när min andra bror och min guddotter också var här. Vi hade tagit med korv, bacon och hash browns från London.
Efter det skrovmålet behövde ingen av oss lunch,men så kunde vi inte börja äta förrän vid 11-tiden heller för det tar längre än man tror att tillaga måltiden😊
Naturligtvis har det också blivit en Blue Arrow cocktail och hela två besök i bastun med bastukvastar.
En kväll, eller natt får man väl säga, satt Magnus och jag och pratade ända till kl 2.30 på morgonen och när jag gick och lade mig var det fortfarande så här ljust.
Tycker ni om väldigt, väldigt ... väldigt salt salmiak så rekommenderar jag Svenskjävlar. Magnus hade dem med sig från Norge och jisses! Första gången jag åt en så började tårarna rinna, så salta var dom. UNDERBART! Borde kolla om man kan köpa dem på nätet.
 
Magnus flickvän Sonja har börjat baka surbröd i alla olika former och när han kom hem så hade han med sig en burk med "startdeg". Efter tre dagars "degmatande", jäsande, tänjande och vikande (inte knådande) så kunde vi äntligen smaka det färdiga brödet i dag. Det var fantastiskt gott! Man ska inte ha bråttom med det här brödet men det är värt väntan. Förutom det här vanliga surbrödet har hon gjort en rågvariant, pizzabotten och kanelsnurror.
Tillbaka till i dag. När vi lämnat av Steve och jag försäkrat mig om att han kom igenom passkontrollen så åkte Magnus och jag in till Vasa och åt lunch på Fontana, det är tradition. Vi åt en fantastisk smörstekt sik med gräddsås och ugnsrostade grönasker.
Efter att ha besökt ett par affärer åkte via Bock's Corner bryggeri för en öl innan vi styrde kosan hem igen.
En pint av deras kolhydratstinna veteöl är ett måste varje sommar och något jag tillåter mig, sedan är jag nöjd.
Nam.
När vi var i stan besökte vi Alko och jag köpte en gin som tillverkas av munkarna på Valamo nya kloster i Heinävesi. Magnus har tidigare köpt deras vanliga gin och sade att den var grymt god så jag tänkte jag skulle testa. Den här har legat på fat och därför fått en lätt brun färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...