20 december 2020

De första fem dagarna i Monäs

Halloj på er! Har ni någon snö hos er? Här har vi haft vitt ett par tre dagar men i morse när jag öppnade rullgardinen så var marken helt grön igen, all snö hade regnat bort under natten😟.

Här går dagarna sin gilla gång. Jag kom till Finland på tisdag kväll och efter ytterligare fyra timmar på tåg kunde morsan och farsan hämta mig från tåget och 1 timmes bilkörning senare var jag äntligen hemma.

En liten kul sak. När jag anlände till Vanda kunde man få ett gratistest av en av de fyra coronahundarna som finns där. De lär vara 100 % träffsäkra så jag fattar inte att de inte används på fler flygplatser i världen. Men eftersom jag testat mig dagen före så överlät jag "min" plats till någon annan.

Jag tar oftast med mig engelskt bubbel och engelska ostar när jag kommer hem och i går festade vi till det eftersom min ena bror och min guddotter var här.

Dagen före åt vi underbart goda rökta räkor som jag köpt på fiskaffären Trygga Räkan i Nykarleby, brödost och drack en Blue Arrow. Inte den ultimata kombon men vem bryr sig!😊

Jag har också hunnit med mitt årliga tandläkarbesök (fortsättningsvis 0 hål!, lågkolhydratkosten fortsätter leverera för min tandkvalitet är verkligen inte den bästa😀) och halvårliga frisörbesök så nu är jag tipptopp. Notera, jag satt med munskydd på under hela besöket förutom när jag drack kaffe när jag satt under huven.
Vi har också satt in julgranen, varför vänta liksom?! Årets gran är en riktigt kraftig en med tjocka barr, jättefin.
Elvis är lika fluffig och gosig som vanligt
Jag pratade med Steve på telefon i går och han berättade då att kommer att fira julen tillsammans med katten😏. Planen att åka till sina föräldrar i södra England gick i stöpet när BJ (Boris Johnson) meddelade att London nu kommer att sättas i Tier 4, dvs. de har hittat på ännu en nivå, vilket innebär att man helst inte ska åka någonstans, och i synnerhet inte till en plats som befinner sig i en lägre tier (Bognor, där Steves föräldrar bor, är i Tier 2), och då bara träffas högst en dag. Steves föräldrar befinner sig i riskzonen både när det kommer till ålder och hälsa så de kom snabbt fram till att det inte är någon vits. Han är ingen större julfirare, men det är naturligtvis bittert att inte kunna träffa sina föräldrar, han har t.ex. inte sett sin morsa sedan i februari.😕 Hoppas de kan vaccinera sig snart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...