25 mars 2022

Inköp av påskmat och promenad i Hampstead Village

Glad fredag på er! Jag är precis hemkommen från finländska sjömanskyrkans påskmarknad som öppnar i dag. Det var skönt och lugnt så man slapp trängas. Kan tänka mig att det blir trångt i helgen.
Det här blev dagens skörd. Chokladägg och chokladkyssar till Steve och resten till mig😋 Jag gillar memmorna med lika smaker. Verkligen inte LCHF/keto men det är som tur är endast påsk en gång om året. Jag köpte också en påskhare i trä från Pentik.
Efter matshoppingen gick jag till den charmiga och gamla puben The Mayflower som ligger alldeles vid Themsen. De har matservering på kyrkan också men jag var inte sugen på grillad korv eller karelska piroger.

Det var full kommers i puben när jag kom dit men jag lyckades hitta ett bord.

Fredagar är Fish and Chips-dagar i Storbritannien och det kom många tallrikar utseglande ur köket när jag satt där. Jag är dock själv inte förtjust i den rätten utan beställde burratasallad till förrätt och stekt lax till huvudrätt samt ett glas rödvin trots att det var mitt på blanka dagen, men det är ju ändå fredag😊.
I onsdag var jag på ännu en London Walk, den här gången för att utforska Hampstead Village i nordvästra London. Hampstead är väldigt kuperat och när man står på den öppna heden, eller Heathen, så har man utsikt över hela London.

Här kunde man se ända till The Shard. 
Det finns också en by i byn som heter Vale of Health (Hälsodalen). Den sägs ha fått sitt namn från att ingen av byinvånarna fick pesten när den härjade som värst i London eftersom den låg så avskild. Man skulle aldrig ha kunnat tro att det fortfarande finns avskilda byar i London.
Det fanns hur många vackra hus som helst och hela Hampstead är populärt bland kändisar.
Det här huset härstammar från 1700-talet och det ser ut som om många generationer har nött stentrappan. Till höger på räcket ser ni också en "skoskrapa" som användes för att skrapa av sig hästskit och lera innan man gick in.
Mitt bland bostadshusen så dök en katolsk kyrka upp.
Vi gjorde också en sväng till en kyrkogård där kända personer (för engelsmännen) är begravda.
Vi har haft sol och upp till 20 grader den här veckan och då är en London Walk perfekt.

Jag avslutar på topp med några Busenbilder. Så här ser han ut när han tigger godis, tassarna i kors och med ett lidande uttryck i ansiktet😏. Steve gick förresten precis till affären för att köpa en påse med frysta räkor och lite extragott kattgodis. Han är bortskämd vår pälskling😍
I morse vaknade vi upp till det här, Busen som satt och väntade på att vi skulle stiga upp ... kl 6.30.😐

2 kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...