27 mars 2022

Old Marylebone-promenad och årets första drinkar utomhus

Så är det söndag igen och slutet på en fantastiskt solig och varm vecka med temperaturer på upp till 20 grader. Nästa vecka ska det bli ner till 10 grader igen😐.

I dag har jag mest tränat; lyft vikter i Body Pump, skakat på höfterna till popmusik i Sh'bam och sedan gått en långpromenad med en ljudbok i öronen. Sedan har jag unnat mig att vara lat och beställt hemleverans av srilankansk mat så nu har jag mat för tre dagar.😋

I går rörde jag också på mig även om det inte var lika svettigt.😏 Jag vaknade strax efter kl. 7 innan larmet gick och jag hade hunnit vakna i tid för min dansklass kl. 8. En fördel med ljusare morgnar. Annars så kan det vara ganska krävande att lära sig nya stegserier så tidigt på morgonen när man knappt hunnit öppna ögonen.😊

När jag kom hem igen åt jag frukost och dammsugade hela lägenheten samt dammtorkade i vardagsrummet. Jag har noterat att det dammar extra mycket när man bor i stan, särskilt på våren.

Kl. 14 befann jag mig utanför Bond Street tunnelbanestation vid Oxford Street. Det var mötesplatsen för dagens London Walk som skulle gå genom gamla Marylebone, namnet på stadsdelen norr om Oxford Street.

Jag har börjat bli ganska bra på att spotta promenaddeltagare. De har alla ett sökande ansiktsuttryck när de försöker spana in guiden😏.

I går var vi 16 stycken; 5 amerikaner och resten britter. Det är fortfarande mest britter på de här promenaderna men jag har noterat en liten ökning av amerikanare som säkert utgjorde en majoritet av kunderna före corona.

Jag har tidigare mest gått igenom Marylebone och på huvudshoppinggatan, Marylebone High Street, men nu gick vi också igenom de mindre gatorna där det intressanta låg. För lite mer än ett sekel sedan var Marylebone inte ett ställe man besökte om man var rädd om liv och lem. Det är svårt att tänka sig eftersom det nuförtiden är ett mycket vackert, och dyrt, område.
Vi passerade bland annat den här enormt stora katolska kyrka på Spanish Place. Den såg ut att vara nästan lika stor som St Pauls.
En skola för barn som verkligen befann sig i bottenskicket, som inte ens fick studera i skolor som finansierades genom välgörenhet. De måste också arbeta mellan studierna.
Promenaden avslutades inne på Regent's Park som visade sig från sin bästa sida. Vi var inte de enda i parken om man säger så😏
Innan jag åkte in till stan kontaktade jag Cecilia och frågade om hon och hennes kille hade tid för ett par drinkar när jag ändå var i deras "hoods" och de hade de som tur var. Det var min första drink utomhus, snart är sommaren här😎

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...