2 mars 2022

Shen Yun Performing Arts

Hej hej. Hoppas att veckan har börjat bra, även om jag kan förstå att kriget i Ukraina gnager i bakhuvudet för de flesta, inklusive mig. Jag donerade pengar till brittiska Röda Korset i dag som ska gå till hjälp i Ukraina. Jag läste att många tror att Putin kan lida av demens, för han har gått från att aldrig visat spår av känslor och agerat nästan obehagligt sakligt och nyttjat befintliga regler och konventioner till sin fördel till att nästan halvskrika, slå knytnävarna i bordet och uttala hot. Väldigt mentalt ostabil. Dessutom är hans ansikte väldigt svullet (kortison?).

I går såg jag Shen Yun Performing Arts föreställning på Eventim Apollo i Hammersmith. Gruppen uppträder med gamla kinesiska danser från tiden före kommunismen och turnerar runt hela världen, förutom Kina där de inte är välkomna😏 Företaget är ett USA-baserat icke-vinstdrivande företag inom scenkonst och underhållning.

Största delen av publiken var 60+ eftersom de har möjlighet att gå på såna här tillställningar kl. 14, och så jag då

Alla dansare har utbildning i klassisk dans som grund. Kläderna var fantastiska med klara färger och av böljande silkestyg.
(Bild från londonboxoffice.se)
(Bild från sv.shenyun.com)

Efter föreställningen gick jag för en sen lunch till en ketorestaurang (lågkolhydrat) i närheten och beställde en pizza och ett glas 0-kolhydratvin. 
Medan jag väntade på maten kollade jag på nyhetsklippet där den ukrainska presidenten talade till EU och fick stående ovationer. När ägaren kom förbi frågade han om jag var polack och när jag sa att jag är finländare så berättade han att han var från Kyiv, Ukraina. Jag frågade om han fortfarande hade vänner och släkt där och han berättade att hans mamma och bror fortfarande bor där. Brodern slåss nu i kriget. Så obeskrivligt hemskt.

Från det ena till det andra. I söndags åkte Steve och jag ut till Twickenham där vi skulle äta middag på en av mina (fd) favoritrestauranger. Ja, nu är det fd för naturligtvis hade de ändrat menyn och den tidig femstjärniga maten hade blivit en svag trea. Rätterna för oss som inte äter pizza eller pasta hade gått från påhittiga till mediokra och de erbjuder nuförtiden rätter som man kan hitta på alla andra mediokra italienska restauranger. Tack och hejdå säger jag.

När vi ätit gick vi till en pub i närheten för att skölja ner besvikelsen med var sitt glas vin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...