8 juli 2023

Bio, teater och kök

Trevlig lördag på er. Har hunnit med både två pass på gymmet och frukost. I köket framskrider äääääntligen renoveringen, fläkten är redan inkopplad och nu håller han på med kaklet på väggarna. Den här gången har vi anställt en japansk kille, hoppas han vet vad han gör. Det är inte mannen som Steve haft kontakt med, Mr Takanagi eller något, som gör arbetet utan en av hans anställda. De kom dock båda två kl 9 i morse och de första de lyckades med var att låsa ut sig själva och Steve från lägenheten när de skulle titta på väggkaklen som vi förvarade på trappavsatsen😂. Steve sa till dem att INTE stänga dörren när de gick ut, men det var precis vad de gjorde. Det är lite "lost in translation" ibland😏. Som tur var väntade jag på att det andra gympasset skulle börja så jag såg när han ringde och kunde ge honom mina nycklar.

I går var det en riktig värmebölja här med 29 grader och strålande sol och då känner man inte för att stå vid spisen, så efter jobb, träning och promenad så gick jag till en restaurang i närheten för en lätt lunch. Jag gillar den här gatan i Wandsworth, York Road. Den är stängd för trafik sedan några år tillbaka och istället får restaurangerna sätta ut bord och stolar och utvidga sitt serveringsområde.
I torsdags var vi och såg den senaste Indiana Jones filmen. Den var helt klart sevärd, kanske lite lång som de flesta filmer är nuförtiden. Början av filmen handlade om när Indiana Jones var yngre och det var superbra gjort, man skulle inte kunna tro att föryngringen av Harrison Ford och Mads Mikkelsen som spelade nazist, var datormanipulerade. Vi gav den 6 av 10 stjärnor.
När jag var i München dök den här pjäsen upp i mitt Instagramflöde. Eftersom jag har som "grej" att gå och se teaterpjäser med kända skådespelare så bokade jag genast biljett. Kristin Scott Thomas har varit med i massor av filmer, bland annat Den engelska patienten och Mission Impossible och Lily James är bland annat känd från Downton Abbey och den senaste Mamma Mia-filmen.
Nu är det mesta packat och klart, jag gjorde det redan i går. I morgon tänkte jag ta buss och tåg till Heathrow istället för minitaxi som blivit oförskämt dyrt. Flyget går först 10.20 så jag slipper gå upp okristligt tidigt.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...