15 juli 2023

Sommar i Monäs 2023 - del 1

Hej på er! Snart har en vecka här i Monäs, dagarna har gått fort. Vädret har hittills inte varit något att klaga på och det har bland annat blivit både ett, två och tre besök till Storsand ...
... avsmakning av engelskt bubbel som gavs ut till kung Charles kröning ...
... och en snabb öl på Bock's bryggeri i Vasa tillsammans med min yngsta bror i fredags efter att vi skjutsat hans flickvän till flyget. Hon har varit här i drygt en vecka och skulle nu fortsätta till Tyskland för att hälsa på sina föräldrar.

Det var tydligen matdags för "bryggeribockarna" för man såg bara bakdelarna av dem.
Jag dricker alltid något av deras veteöl när jag är där.
När vi var i Vasa passade vi också på att köpa med oss rökta räkor från butiken Fiskdisken. Allting ser så gott ut där😋
Vi har haft besök av en av våra grannars katt i några dagar. Grannarna har varit på semester den senaste veckan och hen tyckte väl att det var för tråkigt att vara ensam och kom hit. Hon är väldigt pratsam och sällskapssjuk och kommer genast springande när vi går ut, gullet😍.
När jag är hemma på sommaren tar jag alltid över gräsklippningen. Det är väldigt bra motion, men bromsarna kan bli lite väl närgångna, saknar absolut inte dem när jag är i England😬.
En dag den här veckan åkte Magnus, Sonja och jag till Jakobstad. Det finns verkligen inte mycket att göra i den stan, men vi tog i alla fall en drink på den mysiga baren/restaurangen Station 23. Vi hade gärna ätit lunch där också men menyn såg allt annat än intressant ut.
Första kvällen när jag kom hem blev det traditionsenliga Blue Arrow-drinkar och ostbricka. Jag hade köpt med mig ostar från Tyskland och England och Magnus och Sonja hade tagit med sig ostar från Norge. 

När serveringsbordet åker fram vet Busen att det är "fest" och då vill han få sin mat serverad under bordet.
Mums, älskar dessertostar. Den runda gula till höger köpte jag i München och smakar kokos, den röda under innehåller röd pesto.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...