10 juli 2023

Övernattning i Vanda och köksrenoveringen fortsätter

Hej på er! Jag skulle ha kommit fram till Vasa i går vid femtiden, men istället så blev det hotellövernattning i Vanda och nytt försök i dag. 

Det var Heathrow som rörde till det i går och orsakade förseningen då de inte kunde skrapa ihop tillräckligt många bussar som skulle köra passagerarna till planet😠. Vi var 1 timme försenade när vi äntligen kunde lyfta och min 45 minuters anslutning till Vasaplanet hade redan kommit och gått. Eftersom det inte var passagerarnas fel att de inte hann till Vasaflyget så betalade Finnair för hotellövernattning, middag och frukost. Hotellvoucher och ny flygbiljett väntade redan när vi steg av flyget och efter lite förvirring hittade jag det undanskymda hörnet där jag kunde hämta dokumenten. Det är inte så att man blir överöst av information precis, utan det känns som om man frågar, frågar och frågar lite till innan det blir rätt.😐

Nå, efter att ha stigit på en hotellbuss, som inte visade sig gå till mitt hotell utan tre andra (det stod inget om att det gick flera hotellbussar men till olika hotell), kom jag äntligen fram och kunde checka in. Chauffören var nämligen vänlig och gjorde en avstickare så att jag kunde stiga av, hotellet låg mer eller mindre längs hennes rutt i alla fall.

Hotellet
Hotellrummet, enkelt men rent.
Jag hade inte ätit sedan frukost kl 8 så det smakade gott med middag. Finnair betalade huvudrätten men jag beställde förrätt också som jag stod för själv, sallad med räkor och stekt sik. Man vet att man anlänt till Finland när det finns sik på menyn både till förrätt och huvudrätt😉
Till huvudrätt blev det stekt kycklingbröst.
Jag älskar hotellfrukostar och här fanns allt och lite till, till och med senapssill. Jag har inte hört att någon äter sill till frukost i Finland men kanske hotellgäster från Östeuropa.😏
När jag ätit klart checkade ut, tog rätt buss och nu sitter jag på flygplatsen och väntar på anslutningsflyget till Vasa som ska avgå kl. 13.05. Hoppas också att min resväska kommer med. Den har väntat på flygplatsen i nästan ett dygn, så bagagehanterarna har haft mycket tid på sig att flytta den från en gate till den andra.

Jag såg ett Airforce-flygplan som landade för en stund sedan. Biden besöker Finland först på torsdag men det krävs väl mycket förberedelser på plats innan också så att besöket förflyter smidigt och säkert.
Tadaaa, nu är sista steget i vår köksrenovering äntligen på gång. Det har gått ett år från att vår första byggjobbare svek oss när han fick nytt dagsjobb och sedan sket i att avsluta jobbet😠. 

Lördag morgon kom japanska mr Tamagachi ... eller något liknande ... som Steve haft kontakt med tillsammans med killen som skulle utföra jobbet, också han japan. Det är inte det enklaste med språket eftersom båda pratar ganska dålig engelska, men det går😀. Det första de gjorde dock var att låsa ute sig själva och Steve från lägenheten. Steve och den ena killen stod på trappavsatsen där vi förvarar kaklen och när mr Tamagachi också går ut dit slår han igen dörren ... trots att Steve 30 sekunder tidigare sagt åt honom att inte stänga dörren. Jag var på gymmet men hade som tur var paus mellan de båda passen och såg när Steve ringde och kunde ge honom mina nycklar. Efter den lilla fadäsen förflöt jobbet utan problem. Han åkte hem vid 18-tiden men kommer tillbaka nästa lördag för att avsluta jobbet. Killen verkar kunna sitt jobb och jag är så nöjd hittills, jag gillar verkligen färgen på kaklen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...