21 januari 2024

En liten känsla av vår

Hej, hej. Hoppas ni haft en härlig helg. Min har varit väldigt lugn måste jag säga, den har mest bestått av besök till gymmet och jobb. Meningen var att vi skulle ätit middag på en pub i förstaden Teddington, sydväst om London. Den planen fick vi dock skjuta till framtiden då vi upptäckte att det inte gick några tåg dit den här helgen, bara ersättningsbussar, och de orkade vi inte börja åka med😠. Det slutade med att vi stannade hemma.

I dag kändes det som om kölden äääntligen släppt sitt grepp. När jag gick till gymmet i morse kunde jag ta min tunnare vinterjacka på mig då det var behagliga 13 grader i luften. Steve och jag är extra nöjda över det varma vädret då elementet i vardagsrummet plötsligt gav upp för ett par dagar sedan, så nu blir det till att köpa nytt.

Som jag berättade i ett tidigare inlägg så har också vår pannas "dagdel" slutat fungera (vi kan bara använda den del av pannan som värms upp på natten). I lördags skulle en rörmokare ha kommit och kollat på vår panna men han dök aldrig upp eller svarade på Steves sms. Han hade varit väldigt snabb på att återkoppla fram till då, så nu undrar vi om något allvarligt hänt.😐

I torsdags, när det ännu var svinkallt, men soligt, tog jag bussen till Dulwich som ligger i sydöstra London. Målet var Dulwich Picture Gallery och en utställning av den flamländska konstnären Peter Paul Rubens.

Självporträtt av Rubens
Den här utställningen handlade om Rubens och de mäktiga kvinnor som inspirerade honom. Nedan sketcher av en kvinnas hals jämförd med en hästs😕. Rubens ansåg dock att hästen är det mest ståtliga och eleganta djuret av alla så man får väl förlåta honom för den jämförelsen.😊
Kroppsidealen var lite annorlunda på 1500- och 1600-talet, frodig skulle man vara.
Den här målningen heter "Vintergatans födelse", eller "The Birth of the Milky Way". Enligt den antika mytologin trodde man att Juno, gudinnornas drottning, skapade vintergatan (eller Milky way på engelska) genom att spruta ut bröstmjölk i himlen.
Det pågick också en liten mindre utställning av en kvinna som heter Sara Shamma. Hennes målningar presenterar tolkningar av verk av konstnärer som Rembrandt van Rijn, Peter Lely, Anthony van Dyck och Peter Paul Rubens. Jag gillade speciellt den här tavlan, där det ser ut som om en fot kommer ut ur tavlan.
Nej, nu ska jag se om jag hittar någon bra film på Netflix eller någon annan streamingtjänst. Steve är ute och träffar en kompis, men jag är fullständigt nöjd med att vara hemma för det blåser halv storm och regnar därute.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...