2 januari 2024

Trevlig fortsättning!

Hej alla, hoppas ni hade en trevlig nyårsafton oberoende av hur och om ni firade. Vi stannade hemma och bara tog det lugnt. Jag plockade bort alla juldekorationer dagen före, förutom Nykarlebystjärnan, som får hänga framme ända till slutet av januari och lysa upp i mörkret. Nu får våren gärna komma😊
Även om vi inte firade nyåret desto mer så gjorde jag ändå lite god mat till oss.

Till förrätt blev det Lax- och räkröra som jag serverade på rostat lågkolhydratbröd.
Till huvudrätt gjorde jag fläskytterfilé i sockerkaksform som verkar vara en rätt som trendar på sociala medier. Det blev väldigt gott. Jag serverade rostad blomkål, rostad bryssekål och potatis som tillbehör. Jag hittade receptet på den här bloggen.
Fläskytterfilé i sockerkaksform i gräslökssås
4 portioner

Ingredienser
1 fläskytterfilé
salt, peppar
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 dl vitt vin
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 msk konc. kalvfond
1 msk japansk soja, gärna tamare
1 msk mörk balsamvinäger
Salt, peppar
1 knippe gräslök

Gör så här
Sätt ugnen på 175 g.
Finhacka lök och vitlök och fräs i lite smör på låg värme tills det mjuknat.
Vispa ner vinet och låt reduceras ner helt.
Vispa ner övriga ingredienser förutom gräslöken. Smaka av med peppar och ev. lite salt.
(tänk på att köttet avger sälta sedan också så var sparsam)
Putsa köttet från ev. fettkant och lägg köttet i en avlång sockerkaksform, salta och peppra. Sätt in en termometer i köttet och häll såsen över.
Sätt in i ugnen i cirka 40 minuter eller tills en innertemperatur på 62-63 grader.
När tiden/temperaturen är ute, ta ut och ta upp köttet och vira in i bakplåtspapper i 15 minuter. Under tiden häll över såsen i en kastrull och koka upp, låt koka på låg till medelvärme i ca 10 minuter. Hacka gräslöken och lägg i inär såsen kokat klart. Smaka av.
Skiva köttet och låg upp i form. Häll såsen över.
Servera med valfritt tillbehör.

Till efterrätt blev det en låda med Pandas chokladkonfekt.😊
Vi gick och lade oss vid 23-tiden och vaknade pigga och utsövda. 
I går träffade vi våra kompisar Cecilia och Björn för middag på favoritpuben Bolingbroke i Battersea. Man kan ju säga som så att det inte var fullt med folk, men det vara bara skönt så vi slapp skrika.😊

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...