30 september 2024

Utställning om seriemördare

Det finns utställningar om både trevliga och mindre trevliga saker. I lördags besökte Steve och jag en vandringsutställning som handlade om några av de värsta seriemördarna genom tiderna, från i stora drag 1800-talet och framåt.

Utställningen hölls under valven vid Waterloo tågstation och man gick genom rum efter rum med information om ökända seriemördare både från det förflutna och nutida motsvarigheter. Utställningen gav även en djupare förståelse för vetenskapen och historien bakom seriebrott, olika klassificeringar, mordmetoder och vad som driver dessa individer. Det var väldigt informativt och intressant. Steve sa att det inte skulle förvåna honom om det fanns potentiella seriemördare bland besökarna som letade efter "inspiration"😬
Den kvinnliga mördaren Aileen Wuornos kanske många känner igen från filmen Monster med Charlize Theron i huvudrollen. Hennes släkt härstammade för övrigt från Finland.
Det fanns också hundratals originalföremål, exempelvis brev, konst och andra föremål.
Målning av kultledaren Charles Manson som fick många av medlemmarna att begå mord.
Trots allt vi såg och läste under den 90 minuter långa rundvandringen så fick den oss konstigt nog inte att tappa apptiten, utan vi gick till puben The Tommyfield som låg 20 minuter bort och åt en fantastisk middag.
Maten här är väldigt god och deras erbjudande om två rätter för 20 pund var fantastiskt värde för pengarna. Bara min huvudrätt med lamm kostade 19,50 £. Vi har besökt puben en gång tidigare och Steve beställer alltid en av deras pajer som han säger är den bästa han någonsin ätit, 11 poäng av 10😊
Mätta och belåtna festade vi till det och tog en Uber hem. Steve hade fått en rabattkod vilket innebar att det var nästan lika billigt som att ta bussen hem för två personer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...