29 september 2024

Min sociala vecka

Hösten anlände på allvar den här veckan och jag kan inte säga att jag ser fram emot de ruggiga morgnarna. Vi har inte centralvärme och värmeelement endast i vardagsrummet och sängkammaren och väggmonterade värmeblåsare på toaletten och i köket. Det här gör att det känns som om man möter en isvägg när man stiger ut ur sängkammaren på morgonen. Vi skulle kunna ha elementet på i vardagsrummet dygnet runt men det känns lite som om man värmer åt kråkorna eftersom engelska hus inte är överdrivet välisolerade😏. Nå, elementen vi har är effektiva och det tar inte många minuter innan rummet är varmt när man slår på dem.

Den här veckan har varit mer social än normalt och jag träffade kompisar både onsdag, torsdag och fredag kväll och så var Steve och jag på middag som vanligt lördag efter ett besök på den vandrande utställningen Serial Killer - The Exhibition, men mer om lördagen i nästa inlägg. 

Här kommer lite bilder från veckan, med början från fredag.

Den här restaurangen, Brunswick House, är en av mina nya favoriter i London. Den ligger bara ett stenkast från Vauxhall station så lätt att ta sig till. Jag har varit dit en gång tidigare och i fredags träffades min kompis Cecilia och jag där för middag. Hon har besökt många restauranger i London men Brunswick hade hon missat. Det hade jag också i typ 15 år, även om jag passerade den varje gång jag tog bussen till centrala London😊.

Jag älskar inredningen och atmosfären. Taket är översållat med takkronor som alla är till salu, och detsamma gäller de flesta (om inte alla) tavlor på väggarna.


Matfotografering😊
Maten här är också väldigt god, och vackert upplagd.

Gravad öring ...
Råbiff ...
Burrata med rostad fänkål. De hade uppenbarligen fått ett litet "hjärnsläpp" i köket för den rostade löken som skulle sprinklas över råbiffen kom med burratan. Jag tänkte att det var lite väl mycket "tillägg" till burratan.😊

På onsdag var det dags för den månatliga träffen med fyra kompisar från gymmet, och även den här gången träffades vi på puben som ligger 25 meter från mitt hus. Det var inte jag som förslog det den här gången, men jag säger inte nej till att kunna ta mig till mötesplatsen och därifrån på en minut (puben är den med byggställningarna)😉

Det var en trevlig kväll som vanligt. Det är cirka 20 år mellan den älsta och yngsta i gruppen men det märks verkligen inte.
Onsdag kväll åt jag middag med Angela på en gammal goding, Little Bird i Clapham Junction/Battersea. Vi började med var sin cocktail, jag med en Margarita som vanligt.
Köket är internationellt med rätter från varje hörn av världen, men de lyckas med det, allt är väldigt gott.
I dag ska jag ta det lugnt. Jag gick som vanligt till gymmet på morgonen och ska kanske ta en promenad nu på eftermiddagen med en ljudbok i öronen.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...