1 december 2017

DIY-dag

Helg, yippe, yippe, yey! Idag kan man säga att arbetsmotivationen var ganska låg. Jag jobbade troget undan alla deadlines för idag och fram till kl. 12 på måndag (gillar att ha en längre transportsträcka på måndagar), men det gick trögt. Jag har dock fått mycket annat gjort, tråkiga saker som irriterat mig en längre tid, nämligen svartmögel. När man bor i ett engelskt hus, nytt eller gammalt, så har det en tendens att dyka upp förr eller senare. Många engelsmän verkar tycka att det räcker att måla över det, om och om igen, men jag skulle gärna vilja komma åt det vid roten om det är möjligt utan att riva hela huset.

Vi totalrenoverade toaletten för 6-7 år sedan, men för ett par år sedan började det dyka upp svartmögel i silikonfogarna i duschkabinen och det har irriterat mig sedan dess. Idag fick jag nog och gick till närmaste inredningsföretag och köpte silikonfogmassa (samt antimögelfärg för projekt 2). Först skrapade/rev jag ut den gamla svarta fogmassan och skrapade bort rester innan jag tvättade allt med blekmedel för desinficering och lät det torka.
Sedan sprutade jag in så mycket fogmassa det gick och jämnade ut med fingret för att det inte skulle uppstå några hål dit vatten kan tränga in. Så nu håller jag tummarna för att det är ordentligt tätt. Jag bad Steve dubbelkolla när han kom hem och han sa att det såg ok ut.
Dagens andra projekt var att åtgärda mögel som dykt upp under taket närmast fönstren igen med antimögelfärg (och antimögelsprej). Jag målade samma område för flera år sedan så det har hållit ganska bra. Så, nu är det gjort.

Steve är som bäst på North Sheen Bowls Clubs årsmöte där de går igenom årets aktiviteter, inkomster och utgifter. Han var inte alltför intresserad av att ge sig ut i kölden igen efter att ha spenderat hela dagen ute i kylan, men det förväntas nästan att klubbens medlemmar deltar i det här mötet så han fick pallra sig dit.

Jag och Busen myser hemma i stugvärmen med tända ljus och elementet på högsta nivå, nästan😊

Så här ser som sagt Busen ut varje dag kl. 19 när han tigger sitt godis. Det slår aldrig fel. Envis är han dessutom och sitter och stirrar tills han får det han vill ha😊. Försök sen äta middag med ett par ögon som följer varje rörelse du gör😃

Igår åt jag så god middag (samma till lunch), Racletteost med kokta grönsaker, kycklingbröst och avocado. Det är såååå gott och enkelt. Man behöver verkligen ingen Raclettepanna utan småformar som man sätter i ugnen räcker mer än väl.
Steve och jag har börjat undra om vi har möss, eller spöken, i huset. Igår satt nämligen Busen och stirrade in i vårt sovrum i över en timme. Han var som paralyserad. Vi däremot varken såg eller hörde någonting. Det skulle inte förvåna mig om det kommit in ett möss, så kallt som det är just nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...