Just nu blommar träd och buskar som allra mest och det är rena färgexplosionen; rosa, vitt, gult ...
Covidmiddagarna fortsätter ännu ett par veckor och det här drack och åt vi i lördags.
Vi började med en cocktail som heter Ross sour. Jag gillar verkligen drinkar med äggvita, de blir så fluffiga i konsistensen.
1 cocktail
Ingredienser
5 cl gin
2 cl aperol
2 cl grenadine
3 cl citron
1 äggvita
is
Gör så här
Lägg alla ingredienser utom is i en shaker och skaka hårt. Lägg i lite is och skaka kraftigt tills shakern blivit kall. Häll upp i martiniglas.
Till förrätt gjorde jag räkmackor på LCHF-bröd vars recept jag hittade här. Jag glömde helt bort det kokta ägget såg jag nu😮Ostbröd (10 bröd)
Ingredienser
Gör så här
6 portioner
Det var den helgen det. Förutom tisdagens lunch så lär inte veckan bli alltför spännande. Alla butiker, pubar och restauranger är fortfarande stängda fram till 12 april. Därefter får pubar och restauranger servera mat ... utomhus, så man får hoppas på bra väder då.
4 ägg
100 g naturell färskost (Philadelphiaost)
1,5 msk psylliumfröskal (t.ex. Psyllium Husk)
2 tsk bakpulver
2 msk chiafrön
5 dl riven ost
Toppa med: svarta vallmofrön + lite havssalt
Gör så här
Sätt ugnen på 200 C.
Vispa äggen riktigt fluffiga, ca 5 minuter.
Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner färskosten och de torra ingredienserna.
Låt stå och svälla i ca 10 minuter.
Klicka ut 10 höga smetbollar på bakpappersklädd plåt och grädda mitt i ugnen i ca 10-15 minuter tills de fått fin färg utan att bli brända. Låt svalna en stund innan servering.
Kombinationen ostbröd och räkor var perfekt!
Till huvudrätt blev det Crack chicken à la LCHF med recept från den här bloggen.Kombinationen ostbröd och räkor var perfekt!
6 portioner
Ingredienser
900 g kycklingbröstfiléer (eller 1 grillad kyckling)
300 g färskost
2 msk örtagårdskrydda (ranch)
1 tsk salt
140 g bacon, skuren i mindre bitar
110 g cheddarost
2 msk färsk gräslök, hackad
¼ tsk mald svartpeppar
Vatten för att späda ut blandningen lite
Vatten för att späda ut blandningen lite
Gör så här
Till efterrätt blev det den här gamla godingen, Citronmousse med lemoncurd och mandelcrunch. Mums, mums, mums😋. Det är ett säkert tecken att Steve gillar något när han frågar om det finns mer av någon rätt (med meningen att han kan äta det dagen efter också). Han ställde frågan efter både huvudrätten och efterrätten😊Sätt ugnen på 200 grader.
Ta bort köttet och skinnet från en grillad kyckling. Dra sedan isär köttet med hjälp av två gafflar.
Blanda kycklingen med örtagårdskryddan, salt, färskost, hälften av osten och cirka 2 dl vatten. Lägg i ugnsform. Stek baconet. Strö över resten av osten och det stekta baconet.
Tillaga i ugnen i 15 minuter eller tills osten har smält. Garnera med hackad gräslök och svartpeppar. Vi åt gratängen med stekt blomkålsris.
Det var den helgen det. Förutom tisdagens lunch så lär inte veckan bli alltför spännande. Alla butiker, pubar och restauranger är fortfarande stängda fram till 12 april. Därefter får pubar och restauranger servera mat ... utomhus, så man får hoppas på bra väder då.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar