1 drink
Ta fram ett glas gärna ett highball. Fyll shakern med is, flädersaft, limejuice och vodka. Skaka och häll upp i glaset. Toppa med Sprite Zero/7 Up och skivad gurka.Nästa rätt på menyn var musslor i grädd- och vitvinssås. Vi hade verkligen tur med de här musslorna för precis alla öppnade sig, dvs. de var fräscha.
Till huvudrätt blev det en gammal goding, lågkolhydratslasagne. Det blev sedan lasagne till både lunch och middag i dag. Älskar rester.
Middagen avslutades med Pepparkaksbrûlée. Steve åt sin med bränt socker medan jag avstod.
3 portioner
Ingredienser
Gör så här
5 cl vodka
3 cl koncentrerad flädersaft
Is
3 cl färskpressad limejuice
Sprite Zero eller 7 Up
Gurka
Ta fram ett glas gärna ett highball. Fyll shakern med is, flädersaft, limejuice och vodka. Skaka och häll upp i glaset. Toppa med Sprite Zero/7 Up och skivad gurka.
Till huvudrätt blev det en gammal goding, lågkolhydratslasagne. Det blev sedan lasagne till både lunch och middag i dag. Älskar rester.
Middagen avslutades med Pepparkaksbrûlée. Steve åt sin med bränt socker medan jag avstod.
3 portioner
Ingredienser
4 dl grädde
0,25 tsk vaniljpulver
2 tsk pepparkakskryddor *
1 msk valfri sötning
4 st äggulor
Gör så här
Koka upp grädden tillsammans med vanilj och sötning.
Vispa sedan ner den varma vaniljgrädden i äggulan, lite i taget.
Häll upp i 3 små ugnssäkra former som du sedan ställer i en form med höga kanter som du fyller med kokande vatten. Detta för att krämen ska tillagas skonsamt och bli krämig och god.
Grädda i 180 graders ugn i 30 minuter. Låt sedan svalna. Avnjutes antingen ljummen eller kall gärna.
* eller blanda lika av kanel, ingefära och nejlika.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar