7 december 2023

Kompisar och medioker mat

 Oj vad den här veckan har gått snabbt, men jag har i alla fall både hunnit med att träffa kompisar, jobba och träna. I morgon tänker jag dock ta ledigt från jobbet och ta tåget till Bath i västra England för att besöka julmarknaden där. Den lär vara sevärd. Det tar bara 1 timme och 20 minuter att åka dit så man hinner bra på en dag.


I tisdags gick jag "all in" och träffade två kompisgrupper på en och samma dag. Först ut var lunch med mina svenska kompisar Anne och Angela på den franska restaurangen Boulevard Brasserie i Covent Garden.
Man kunde välja en set menu till ett förmånligt pris så det gjorde vi. Det blev citrusmarinerad lax med rotselleristrimlor och dillolja till förrätt, och
Chicken Milanese (panerad stekt kycklingbröst) med stekt ägg, tryffelmajonnäs (smakade ingen tryffel dock) och sallad med ost till huvudrätt. Kycklingen var lite väl genomstekt för min smak men mätt blev man.
Efter den mycket trevliga lunchen tog jag tunnelbana och tåg hem och hann pusta ut i en timme innan det var dags att hoppa på bussen till Tooting och Broadway Market, där jag skulle träffa mina engelska gymkopisar på tapasrestaurangen Tokova. Jag ääääälskar den marknaden. Det finns hur många små restauranger och barer som helst där.

Det finns flera ingångar till marknaden, och de tunga plastridåerna vid varje ingång får det att kännas som om man går in i ett slakthus.😊 Jag var ganska utsocialiserad när jag kom restaurangen (två kompisträffar på en och samma dag utan chans till återhämtning är mentalt krävande när man är introvert😏), men det var bara att ta ett djupt andetag. De här kvinnorna är dock väldigt trevliga, så efter ett tag glömde jag bort att jag var trött. 
I lördags trotsade Steve och jag kylan och tog bussen till Richmond för middag på den mysiga puben The White Swan. Alltså, fy så kallt det var, till och med Steve frös och då är det kallt😁. Några som däremot inte verkade känna av kölden var två tonårstjejer som gick framför oss nästan hela vägen till puben. De hade bara ben och så korta shorts att de inte syntes under deras lika korta jackor.😱

Både Steve och jag gillar den här puben, men i lördags kändes det som om köket hade en dålig dag ... eller månad, för deras decembermeny var allt annat än spännande.
Både Steve och jag beställde en värmande grönsakssoppa till förrätt. Enligt menyn skulle den innehålla butternut squash, sötpotatis, röd paprika, vitlök och ingefära. Jag hade sett framför mig grönsaksbitar i en välsmakande buljong. Det var inte vad vi fick😕. Vad vi fick var en mixad tunn puree som smakade mer efterrätt än förrätt på grund av att soppan innehöll både butternut squash och sötpotatis. Vi saltade och pepprade till förbannelse, men efter halva soppan gav jag upp. 

Jag avskyr dessutom puread mat. Så länge jag har tänder vill jag kunna tugga min mat, inte dricka den med sugrör. Dessutom är det en helt annan sak om man mixar en typ av grönsak, som blomkål, och inte flera där det bara blir en salig blandning av smaker.

Eftersom det är december så beställde jag ugnsstekt kalkon till huvudrätt. Rätten skulle serveras med tranbärsstuffing, pigs in blanket (korvar inlindade med bacon), ugnsrostad potatis, kål, rostad brysselkål och ett par andra rotsaker samt rödvinssås. Steve beställde paj med nötkött och Guiness som hade kokat länge. Den skulle serveras med potatismos. 

Efter kanske 10 minuter kom servitrisen och informerade Steve om att de sålt slut på potatismoset (?!) och att han skulle få fransk potatis istället. Steve var inte sådär jättebegeistrad över det, men vad kunde han göra? Fem minuter senare slog det honom att han kunde be om rostad potatis istället och kallade till sig servitrisen. När han frågade om det var ok att byta så sa hon att de inte har rostad potatis. Jag informerade henne då om att den ingick i min rätt. Hon gick till köket för att dubbelkolla och när vi inte såg henne igen så utgick vi från att det var ok.


Till slut kom våra huvudrätter och vi högg in. Efter några tuggor kom jag på att det fanns varken stuffing eller "pigs in blanket" på min tallrik och jag kallade till mig servitrisen. Hon gick till köket för att kolla vad som hänt. Hon återvände och berättade att korvarna var slut och stuffingen fanns inrullad i kalkonköttet. Kalkonskivorna var dock så tunna (och torra) att det fanns typ en halv tesked stuffing på tallriken, om man sökte efter den med ljus och lykta. Hon sa också att hon hade informerat mig om att korvarna var slut, vilket inte var sant.

Det slutade med att jag fick min huvudrätt gratis vilket ju var snällt. Jag lämnade dock nästan halva tallriken oäten. Hela middagen hade varit en sån besvikelse att jag tappade lusten att äta mer. Såsen var dock himmelsk, det enda som smakade gott på tallriken. 

Nej, det lär nog ta ett tag innan vi besöker den här puben igen, särskilt så länge de har den här menyn.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...