Oj vad den här veckan har gått snabbt, men jag har i alla fall både hunnit med att träffa kompisar, jobba och träna. I morgon tänker jag dock ta ledigt från jobbet och ta tåget till Bath i västra England för att besöka julmarknaden där. Den lär vara sevärd. Det tar bara 1 timme och 20 minuter att åka dit så man hinner bra på en dag.
Efter den mycket trevliga lunchen tog jag tunnelbana och tåg hem och hann pusta ut i en timme innan det var dags att hoppa på bussen till Tooting och Broadway Market, där jag skulle träffa mina engelska gymkopisar på tapasrestaurangen Tokova. Jag ääääälskar den marknaden. Det finns hur många små restauranger och barer som helst där.
Jag avskyr dessutom puread mat. Så länge jag har tänder vill jag kunna tugga min mat, inte dricka den med sugrör. Dessutom är det en helt annan sak om man mixar en typ av grönsak, som blomkål, och inte flera där det bara blir en salig blandning av smaker.
Eftersom det är december så beställde jag ugnsstekt kalkon till huvudrätt. Rätten skulle serveras med tranbärsstuffing, pigs in blanket (korvar inlindade med bacon), ugnsrostad potatis, kål, rostad brysselkål och ett par andra rotsaker samt rödvinssås. Steve beställde paj med nötkött och Guiness som hade kokat länge. Den skulle serveras med potatismos.Efter kanske 10 minuter kom servitrisen och informerade Steve om att de sålt slut på potatismoset (?!) och att han skulle få fransk potatis istället. Steve var inte sådär jättebegeistrad över det, men vad kunde han göra? Fem minuter senare slog det honom att han kunde be om rostad potatis istället och kallade till sig servitrisen. När han frågade om det var ok att byta så sa hon att de inte har rostad potatis. Jag informerade henne då om att den ingick i min rätt. Hon gick till köket för att dubbelkolla och när vi inte såg henne igen så utgick vi från att det var ok.
Till slut kom våra huvudrätter och vi högg in. Efter några tuggor kom jag på att det fanns varken stuffing eller "pigs in blanket" på min tallrik och jag kallade till mig servitrisen. Hon gick till köket för att kolla vad som hänt. Hon återvände och berättade att korvarna var slut och stuffingen fanns inrullad i kalkonköttet. Kalkonskivorna var dock så tunna (och torra) att det fanns typ en halv tesked stuffing på tallriken, om man sökte efter den med ljus och lykta. Hon sa också att hon hade informerat mig om att korvarna var slut, vilket inte var sant.
Det slutade med att jag fick min huvudrätt gratis vilket ju var snällt. Jag lämnade dock nästan halva tallriken oäten. Hela middagen hade varit en sån besvikelse att jag tappade lusten att äta mer. Såsen var dock himmelsk, det enda som smakade gott på tallriken.
Nej, det lär nog ta ett tag innan vi besöker den här puben igen, särskilt så länge de har den här menyn.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar