20 juli 2024

I min telefon

Så är den första semesterveckan över, eller halvsemesterveckan ska jag väl säga. Jag har jobbat lite men de flesta kunder verkar också befinna sig på semester så det har inte varit alltför betungande😊.

Dagarna har gått snabbt och jag har både hunnit äta rökt sik (bästa fisken enligt mig) ...

... provat senaste engelska bubblet som jag enligt tradition tog med mig ...
... gosat med Elvis. Det verkar som om ålderdomen har slagit honom i år för han verkar ha lagt mus-, rått- och fågelfångandet på hyllan helt och ligger mest och vilar sig.
I onsdags var jag och såg Oravais Teaters senaste teateruppsättning Skinnprinsen på vackra Kyroboas i Kimo tillsammans med föräldrarna. Vi har haft jättetur med vädret under de senaste 25 åren, men nu var det vår tur att använda regnkappor. Jisses som det hällde ner. Som tur var behövde vi inte frysa för det var varmt i luften. För att göra "pinan" kortare fick publiken frågan om det var ok att skippa kaffepausen och spela hela pjäsen på en gång eftersom vädret inte skulle bli bättre. Alla svarade ett rungande ja!😊

Pjäsen utspelar sig mellan 1970- och 90-talet och handlar om pälsnäringen i Oravais och dess uppgångar och nergångar. 
Skådespelarna gjorde en fantastisk prestation trots att regnet hällde ner nästan konstant, man märkte inte alls att de var besvärade.
Pjäsen var riktigt bra. Inspirationen till den mest tragiska scenen tror jag pjäsförfattaren och regissören fick från en av mina farmarsläktingars tragiska öde. Det slutade bra i pjäsen men tyvärr inte i verkligheten.

Något som Oravais Teater borde investera i dock är hörselslingor. Min pappa hade stora svårigheter att höra vad de kvinnliga skådespelarna sa trots att de gjorde sitt bästa att prata högt. Jag tvivlar på att min pappa är den enda med dålig hörsel och hörapparat och en hörselslinga är en billig och mycket bra investering för att alla biljettköpare ska få glädje av pjäsen.
Familjens sötnos😍
Vi har också hunnit med det årliga balkonghänget, redan dagen efter jag kom hem. Årets välkomstdrink blev Margarita.
Kvällens mest fotograferade, Margaritadrinkarna😁
Brorsan Owe matchade tröjan efter drinken😊.
När det blev mörkare vågade sig även en älg ut på fältet nedanför huset.
Kl. 00.00 är det alltid dags för gruppbild, och sedan festade vi fyra timmar till. Ännu finns det lite "go" i oss😛
Samma kväll som jag kom hem så blev det en obligatorisk Blue Arrow.
Det är lite vad jag har gjort den här veckan. Vädret har varit väldigt blandat den här veckan, men från och med i morgon lär det bli värmebölja så då får jag nog ta mig till stranden och försöka få till årets första dopp. Skönt när man har Finlands bästa sandstrand i hembyn, bara 3 km bort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...