17 april 2019

Härligt vårväder på kommande och reseförberedelser

Vädret är helt underbart för tillfället och bättre kommer det att bli, eller vad säger ni om 24 grader och sol på lördag😎.
Pust, jag har så smått påbörjat visumansökningarna för långresan som morsan och jag ska göra i september och till den behövs visum till både Ryssland, Mongoliet och Kina. Jag höll nästan på att tappa sugen när jag läste allt som behövs för varje ansökning😬, Kina är värst. Eftersom jag bor i London så kommer jag att ansöka om visumen själv eftersom det bli enklare så, speciellt eftersom Kina kräver att man ger sina fingeravtryck på ambassaden. Jag upptäckte också att Ryssland kräver fingeravtryck för personer som ansöker om visum från England, något som inte krävs i Finland. Nå, det är inte alltför omständigt eftersom jag ju bor i London och alla ambassader finns här.

Tidigare i veckan var jag och tog visumansökningsfoton på en fotoaffär. Jag trodde att det räckte med samma foton för alla ansökningar men nix, så enkelt ska det inte vara😖 Ryssland och Kina har olika krav på både storlek och papperskvalitet. Nu är det iallafall det gjort. 

Jag har också förstått att visum till Kina endast gäller i 3 månader så jag kan inte söka om visum dit förrän i juni, skulle ju inte vara så lyckat om det förföll innan jag ens kommit till landet😕. Så visumansökan till Ryssland står först på listan. Nästa steg är att få tågnummer och namn, adress och telefonnummer till hotellen vi ska bo på från resebyrån vi ska resa med. Jag bad om informationen för ett par dagar sedan men har inte fått den ännu. Jag är inte den mest tålmodiga personen och skulle vilja få undan den första ansökan så fort som möjligt, speciellt då det inkluderar att skicka in mitt pass och jag har resor inbokade i både maj och juni. Om man betalar normalpris för ansökan så tar det 20 dagar men man kan få det på mindre än en vecka om man betalr mer naturligtvis. Jag kontemplerar över hur länge jag borde vänta innan jag täcks börja tjata😏.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...