7 april 2019

Helgen hittills

God eftermiddag från ett grått och småregnigt London, eller det har utlovats regn men ännu har det inte börjat. Det regnar faktiskt sällan i London och ibland kan det gå flera veckor innan det kommer ett par droppar, trots att det typ regnat över resten av England😊.

Steve är ute och cyklar som bäst och jag hade planerat att gå på Body Pump kl. 10 som vanligt. Tyvärr så hade mitt alarm ställt in sig själv på tyst sedan jag gjorde en större uppdatering av mobilen i går😠. Jag vaknade först 9.45 när Busen kom sprintande över mig och då var det för sent.

Nu har jag pratat med morsan på telefon, har hunnit gått flera veckor sedan sist, och kommer inte att göra många knop innan det är dags att svida om för att ta Overground-tåget till stadsdelen Shoreditch i östra London. Jag och ett par svenska kompisar prova en peruansk-kinesisk restaurang där. Det bor många kineser i Peru så det är inte alltför förvånande att de båda köken har influerats av varandra.

I går åkte Steve och jag till North Sheen bowls-klubb för en "kapplöpningskväll". Som vanligt var vi de yngsta där, vilket verkligen inte sker ofta nuförtiden😀.

Jag har aldrig spelat på hästar på det här sättet tidigare men det var riktigt kul ... speciellt när man vinner😀. Alla lopp var videor på gamla lopp men man visste inte på förhand vilken video som skulle visas utan det bestämdes av ett förseglat kuvert som någon i rummet drog och som innehöll numret på den video som skulle visas. Innan kuvertet öppnades bettade man på hästarna 1-8 för 1 pund styck. Det var med andra ord slumpen som avgjorde. Steve och jag bettade på olika hästar och tillsammans vann vi 6 av 8 lopp så det blev en billig kväll för oss plus att våra vinster även räckte till att betala för en Uber hem. De flesta spelade på flera hästar i varje lopp medan vi spelade på en var och det räckte uppenbarligen.
Som vanligt har jag ätit gott varje dag den här veckan. Tur att man tycker om det man själv lagar😉 I går stekte jag nötkött som jag åt med rättikagratäng. Det är precis lika gott som potatisgratäng men rättika innehåller endast 2,5 g kolhydrater/100 g produkt, jämfört med 16,4 g för rå potatis så rättika är sååå mycket hälsosammare. Om man försöker äta högst 25 g kolhydrater per dag för att hålla vikten stabil och blodsockret på en hälsosam nivå så är valet enkelt.
Jag har också varit sugen på stekt kycklinglever i veckan, så det har jag också ätit tillsammans med blomkålsmos och rårörda lingon som jag sötat med sötning. Jag använder sötning så sällan att det inte är något jag är hysterisk över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...