30 april 2019

Jin Go Gae

Glada Vappen/Glad Valborg på er i Norden! Här i England firas inte Vappen utan det är en vanlig arbetsvecka.

Tänkte berätta lite om den goda koreanska maten som Cecilia, Björn, Steve och jag åt lördags på restaurangen Jin Go Gae i stadsdelen New Malden. Det kräver minst 20 minuters promenad från tågstationen i antingen New Malden eller Raynes Park till restaurangen, som ligger mitt i ingenstans, men det är värt det. Den här restaurangen är också den endas som grillar köttet på riktigt kol, inte el eller gas.
Vi började med lite olika pickles, varav kim-chi alltid är min favorit.
Vi beställde också in förrätter som jag glömde fotografera helt, rätterna kom snabbt och vi hade fullt upp med att äta undan😃.

Till huvudrätt åt Cecilia, Björn och jag olika grillade kött som tillagades på kolgrillen på vårt bord av en av servitriserna. Ibland får man grilla själv men inte här minsann, genast man tar i tången för att vända köttet så kom någon rusande och snabbt skulle det gå😃. Speciellt en servitris var ganska "amper" och när vi beställde förrätterna så föreslog hon vad vi skulle välja och det var knappt vi vågade säga emot😀. Steve beställde en soppa med nötkött istället för bbq men den skulle lätt ha kunnat mätta två personer. De var inte snåla med portionerna.
Vi åt köttet med olika såser, pickles och inlindade i salladsbland. Det var såå gott.
När vi ätit klart gick vi in till New Malden och avslutade kvällen med ett par drinkar på en pub vi hittade. Det är annars inte mycket hålligång i NM ... såvida man inte är sugen på koreansk mat. Huvudgatan är helt full av koreanska restauranger. NM är för koreaner vad Chinatown är för kineser.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...