2 oktober 2021

Riverdance 25th Anniversary Show

Trevlig lördag på er! Hittills har jag hunnit med en dansklass på gymmet och äta frukost och nu tänkte jag slappa i soffan ett tag innan jag tror jag ska träna en timme framför en klass på youtube. Jag sov ganska dåligt i natt av någon orsak vilket ledde till att det var minst sagt kämpigt att lära sig dagens stegserie, hjärnan ville inte riktigt hänga med men jag gav mig inte och tillslut satt den ... i tid för att lektionen var över😅.

I onsdags var det dags för den irländska dans- och musikföreställningen Riverdance på New Wimbledon Theatre. Om ni vill få en idé vad det handlar om så kan ni titta på den här videon. Det ser så enkelt ut men är allt annat, det blir inte lättare av att armarna ska hållas rätt ner och röra sig så lite som möjligt så benen gör allt jobb. Det var fjärde gången jag såg en föreställning med irländsk dans, och får ni en chans att se den så gå! 

Wimbledon ligger bara en kort bussresa från mig, men mitt under resan så stannade trafiken upp. Skit tänkte jag, nu blir jag säkert försenad. Den vänstra filen, som vanligtvis endast är till för bussar var nu upptagen av köande bilar. Bussen var till och med tvungen att släppa ut passagerare mitt på vägen. Cirka 50 meter längre fram såg jag orsaken till kön, en bensinmack. I fjol våras var det rusning efter toapapper, nu är det bensin.😏
Jag har sett på FB-sidor för finländska och svenska personer som bor i UK att vissa fått brev hem med inbjudan att börja jobba som lastbilschaufförer. Dessa personer har uppenbarligen körkort med lastbilsbehörighet och nu försöker myndigheterna i ren desperation locka dem till yrket. De försöker också erbjuda lastbilschaufförer från EU 3 månaders specialvisum om de kommer och arbetar för brittiska åkerier fram till jul. Det har dock inte attraherat européer som svarat att det är britterna själva som satt sig i skiten, främst genom Brexit, så nu får de reda ut sina problem själva. Och, varför skulle de komma över och jobba för att hjälpa en regering som behandlat européer som andra klassens medborgare efter Brexit.

Lite så här är transportsituationen i landet just nu😂
Nå, när vi passerat bensinstationen flöt trafiken som vanligt igen och jag var framme på nolltid. Eftersom jag hade tid över passade jag på att gå till biblioteket i Wimbledon för att titta på deras fina fasadkonst med tegel som ser ut som böcker i en bokhylla. Så fantastisk häftig idé. Jag fick tipset från en Facebook-sida som heter Londonist Urban Oddities där man kan lägga upp foton på allt möjligt konstigt och ovanligt som man kan stöta på i London. Man lär sig jättemycket.
Efter biblioteket gick jag direkt till teatern. Innan man släpptes in måste man visa upp sitt vaccinationspass, så jag antar att ingen som inte kunde visa upp ett pass eller resultatet av ett nyligen taget coronatest släpptes in. Det här var första gången som de faktiskt ville se passet, tidigare har de litat på ens ord. Helt ok för mig som fått mina sprutor.😊

Jag satt högst upp på teatern men det är brant så man ska inte lida av höjdskräck. Teatern var helt full även om föreställningen hölls mitt på dagen.
Föreställningen var fantastiskt bra som vanligt och jag fick riktigt gåshud när de dansade, så vackert.
I torsdags träffade jag Angela för middag på Hannah. Vi började dock med ett par fördrinkar på en 150 år gammal pub som heter Eagle Ale House. Den ligger lite undanskymd på en sidogata och jag hittade den av en slump för bara några månader sedan. Det här är en äkta lokal pub som inte renoverats sönder utan har fortfarande en rustik charm.
Efter drinkarna gick vi till restaurangen och åt gott och drack champagne till. Ett perfekt sätt att spendera en grå och lätt regnig kväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...