27 februari 2022

Födelsedagsveckan

Hej från ett soligt London. Det känns verkligen som riktig vår här nu och det blommar både i träden och på marken. 

I kväll ska Steve och jag ut och äta min försenade födelsedagsmiddag på en fantastisk italiensk restaurang i Twickenham. Vi trodde att den stängt eftersom deras webbsida inte fungerat på jättelänge, men när Steve testade att ringa dem i går så var de väldigt mycket aktiva. Hoppas att de inte har ändrat sin meny för den är perfekt även för mig som äter keto/lchf.😋

Det har varit mycket uteätande den här veckan. På tisdag åt jag middag på den här restaurangen nära Piccadilly Circus tillsammans med Angela och Cecilia, som var på besök från Göteborg. 

På onsdag var det hemmamiddag hos Angela där Cecilia bodde och de hade gjort middagen tillsammans. Skönt att bara kunna sitta och bli serverad😊. Det blev stekta pilgrimsmusslor och fantastisk sås till förrätt, stekt tonfisk med panering av svarta sesamfrön och sallad till huvudrätt samt en fräsch rabarberparfait till huvudrätt. Helt klart restaurangnivå. Angela har å andra sidan ägt restaurang både i Stockholm och London så hon om någon kan göra mat.

I går var det dags för min och Mias gemensamma födelsedagsmiddag. Hon fyller dagen före mig så vi brukar alltid se till att träffas runt de datumen.

Jag hade hittat en syriansk restaurang som såg intressant ut, Imad's Syrian Kitchen. Restaurangen ligger Kingly Court som är en innergård med olika restauranger i tre våningar alldeles vid Carnaby Street. Så vill ni äta på en liten ovanligare restaurang än på någon av alla dessa kedjor som flockas runt turiststråken så rekommenderar jag verkligen den.

Maten är mellanösterninspirerad och mycket god. Alla förrätter var var vegetariska men jättegoda.
Tull huvudrätter delade vi på grillad kyckling och lammfile. Jag äter sällan lamm men den här smälte i munnen och smakade inte alls kofta.
Vi nästan rullade därifrån men åh så gott det var.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...