8 augusti 2023

Dags för kräftskiva!

God kväll i stugorna, hoppas allt är bra med er! Jag ser att ni har/haft både storm och värmebölja de senaste dagarna. Hos oss ska det bli varmare från och med i morgon, men ingen storm som tur är. Så skönt att känna att sommaren inte är över ännu.

I fredags var det dags för kräftskiva hos Sussie som bor på en bondgård i Ruislip, mer pitoreskt kan det inte bli. Vi hade delat upp olika saker som vi skulle ta med oss och beställde kräftorna från Crayfish Bob, något annat duger inte längre😋. Det var Angela, Sussie, Anna-Kaarin, Sussies kompis Richard och jag som festade till det.

Vi började med ett par glas bubbel och åt stuvade kantareller som Angela gjort och som hon serverade på smörstekta batongskivor. Grymt gott!!

Till förrätt blev det Sussies skagenröra och rom på rostat bröd. Lika gott det!
Jag hade gjort "min" ostpaj som jag glömde fotografera men ni har nog sett bilder på den hundra gånger förut😊

Småmätta högg vi in på de röda läckerheterna. Vi hade beställt 3 kg kräftor och lyckades få i oss nästan alla, med ackompanjemang av snapsar och sånger.
Det var inget fel på stämningen och Sussie hade gått "all in" med kräftdekorationerna.😊
Jag hade också tagit med mig ett par burkar inlagd sill från Finland som vi åt med nykokt potatis från Sussies eget "päronland".
Här kom Richard med på ett "fotohörn" också. Jag tror inte att han deltagit i någon kräftskiva förut, men han fattade snabbt galoppen och deltog med liv och lust i kräftsörplandet och i de icke så rumsrena snapssångerna. Han hade nog den bästa sångrösten av oss alla, speciellt efter ett par snapsar när alla sjöng i olika stämmor😂
Vi började vid 15-tiden så halv tolv var vi alla redo att gå och lägga oss, vilket vi också gjorde. Vi är ju inte 20 år längre😏.

Jag kom hem vid 12-tiden följande dag och på kvällen åt Steve och jag middag på en italiensk restaurang i Earlsfield som hette 422 ciccetti & Wine. Vi hade aldrig varit där tidigare men maten, som bestod av olika mellanstora rätter, var jättegod och vinet lika så. 
Det fanns ingen risk för att man skulle bli törstig, det fanns hyllor med vinflaskor längs nästan alla väggar. 
Hit kommer vi absolut igen.
Och så avslutar jag med en bild på Busen och en av hans konstiga sovställningar. Det kan inte vara skönt någonstans att sova med bakdelen på soffan och framdelen på soffbordet😁

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...