30 juli 2016

Uppgradering, glass och sol

Här går dagarna sin gilla gång och man vet knappt om det är måndag eller torsdag:-). Dagarna har bestått av träning på morgonen, gräsklippning två dagar och solbad. Igår så åkte jag iallafall till Nykarleby en sväng för jag måste köpa lite olika saker.

Idag uppgraderade jag min returresa från Vanda till London med poäng, så att jag nu åker Business Class. Det är verkligen bra att ha ett lojalitetskort på flyg, och även om jag inte är så jättelojal (reser ofta med Easyjet i Europa för de ofta väldigt bra avgångar) så får jag ihopskrapat tillräckligt många poäng så att jag kan uppgradera mig till Business Class med jämna mellanrum till eller från Helsingfors-London. Det känns ganska lyxigt att slippa trängas i Economy class och få varm mat på riktiga porslinstallrikar och dryck (läs allt ifrån champagne till konjak) gratis. Tyvärr tycker jag inte om konjak men funderar på att beställa ett glas ändå för att kunna dricka ur Iittalas vackra konjaksglas i serien Ultima Thule som jag ännu inte sett i affärerna.

För några dagar sedan använde jag glassmaskinen igen och gjorde hallonglas enligt det här receptet (jag använde naturligtvis sötningsmedel istället för socker). Glassen blev supergod och väldigt fräsch.
Elvis är en riktig mördarmaskin. Det går inte en dag utan att han kommer dragandes med en mus, råtta, sork eller fågel. En riktig bondkatt:-)
Jag har verkligen haft tur med vädret under mina två första semesterveckor, sol och värme mer eller mindre varje dag så jag har lyckets bygga upp en riktigt bra bränna samt tanka D-vitamin för hösten. Nästa vecka ska det kanske bli lite ostadigare men det gör inte så mycket för ska börja jobba igen från och med måndag, dock från Finland.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...