24 juli 2016

Strandliv, träning och god mat

Semestern fortsätter och jag MYSER av det vackra vädret. Jag åkte till Storsand både igår och idag, det är den enda platsen att befinna sig på när det är 26 grader i skuggan. Jag har också kommit fram till att man måste vara där senasat 11.30 för att kunna välja parkeringsplats och solplats, 30 minuter senare är det plötsligt en massa finnar bara några meter längre bort:-). Problemet är att man i takt med att den fina sandstranden växer igen tvingas lägga sig allt närmare sina "grannar";-(. Det finns dock äntligen en ljusglimt i eländet, Miljöministeriet (eller vad nu idioterna kallas) har efter 25 år (!!!) insett att ingenting är konstant, speciellt inte stränderna, och byn ska nu äntligen få försöka återställa stranden till sin tidigare prakt när man inte såg ett vassgtrå så långt ögat kunde nå. Vass (och al) finns det gott om i Finland, det är sämre med äkta sandstränder.
Förhoppningsvis slipper man se vass redan nästa sommar.
Älskar den fina, vita sanden, sådan har jag inte ens sett på de grekiska öarna, då är den ofta inblandad med grovare sand och mer brun.
Ikväll har jag tankat lite sommarstämning genom att kolla de två första programmen i årets "Sommar med Ernst" som jag missat. Jag kommer knappast att göra ljusstakar av kaffekoppar och rundstavar men han är så mysig att se på.
Idag har jag haft vilodag från mina extremt svettiga träningspass, men igår gjorde jag pass C och imorgon börjar jag från pass A igen. För att ändå hålla igång lite klippte jag istället gräset på framsidan av huset vilket tog 1 timme och mycket drag- och skjutrörelser på grund av 50 000 planteringar. Imorgon är det dags för baksidan som tar lika länge men har mindre planteringar.
Elvis har spenderat många kvällar på en stol på balkongen där det kommer lite svalkande fläktar. Han kan njuta han:-)
I söndags åt vi blomkålstortillas med massor av godsaker och de fick tummen upp av mina kolhydratsälskande föräldrar och bröder:-). Jag har gjort dem flera gånger i London och här är receptet.
Igår använde jag glassmaskinen som jag släpat med mig från London. Jag köpte den för ett par år sedan men tyvärr ryms inte "frysskålen" i vårt frysfack och då går det inte att göra glass med den. Igår gjorde jag chokladglass enligt det här receptet och den blev perfekt. Det stod i glassmaskininstruktionerna att det kunde ta 20-40 minuter innan blandningen blev glass men för mig tog det 10 minuter. Imorgon ska jag testa ett annat recept tror jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...